StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Dubrovkinja Ana Petković, uvjerljivo najmlađa sudionica juniorskog ITF-ovog turnira, zaustavila u polufinalu prvu nositeljicu!

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2024. - 17:23

Sreći, vjerujemo, nema kraja. Ana Petković je u finalu juniorskog ITF-ovog turnira, J60, koji se igra u Širokom Brijegu. Prvi put u karijeri u finalu u toj konkurenciji u kojoj je treći put igrala polufinale.

Non stop ovih dana stižu lijepe vijesti s teniskih turnira, naše male iz Grada nižu uspjehe: Lucija Ćirić Bagarić je prošli tjedan osvojila profesionalni ITF-ov turnir od 35.000 američkih dolara u Tunisu gdje je ovaj tjedan, na novom turniru, s tri nove pobjede izborila polufinale. Leticia Tarocco je na seniorskom državnom dvoranskom prvenstvu u Čakovcu igrala polufinale u pojedinačnoj konkurenciji i finale parova, a sad je Ana Petković u finalu juniorskog ITF-ovog turnira, i to je do svog najvećeg uspjeha stigla svladavši prvu nositeljicu, Slovakinju Saru Kastakovu, i to nakon što je izgubila prvi set sa 7:5. Drugi je dobila sa 6:2, a treći sa 6:4! Isabella Kellenberger iz Švicarske bit će joj suparnica u finalu.

Tko ne zna, Ana je debi na juniorskim ITF-ovima imala krajem rujna prošle godine. Ovo je njezin tek sedmi turnir u karijeri, njoj je tek 14 godina, a ovo su turniri za igračice od 18 godina i mlađe. Samo je jedna suparnica, a do danas je odigrala dvadeset i dva meča na juniorskim ITF-ovim turnirima, bila mlađa od nje. U Širokom Brijegu su sve suparnice bile dvije, tri godine starije, bit će tako i u finalu: Kellenberger je 16-godišnjakinja. Sve do jedna su bile bolje plasirane, a članica Tenis kluba LIbertas je slavila u 16 od ta 22 meča!

Finale u Širokom Brijegu se igra u subotu, 27. siječnja.

27. travanj 2024 11:40