StoryEditor

ŠVEDSKA - HRVATSKA (18.15) Goluža: Ni njima neće biti lako!

Piše PSD.
23. siječnja 2011. - 12:57

Nismo željeli ovu situaciju, najblaže rečeno nismo. Jer rješavati sudbinu na prvenstvu baš protiv domaćina Švedske (18.15), e to nikad i nigdje nije bilo ugodno, a ni pametno. Ali šta je, tu je, iz ove kože se ne može.

I Šveđani su, međutim, potrošili svoju kvotu kikseva. I to tamo gdje se nisu nadali. Polomili su zube na Argentini (22:27).Švedska ima odličnu momčad, na svakoj poziciji su pokriveni sa po dvojicom odličnih. Nemaju slabijih pozicija.

Na krilima su Kallman i Ekberg, vanjska linija Larholm – Doder – Carlen (ili Kim Anderson), na pivotu Arhenius i trojica odličnih vratara (Andersson, Beutlar, Sjostrand). A na klupi izbornički dvojac Staffan Olsson – Ola Lindgren.

- Nemamo puno vremena za proučavati Šveđane. Ali mislim da moramo misliti samo na sebe i svoju igru, jer ako igramo kako možemo onda tu utakmicu moramo pobijediti - kazao je Blaženko Lacković nakon pobjede nad Argentinom.

Pokazali ste puno lica na ovom prvenstvu, koje je pravo?

- Imali smo oscilacija u prve četiri utakmice sve do Danaca koji igraju najbolji rukomet na ovome turniru. Međutim, trebala nam je jedan ovako dobra igra i ovako visoka pobjeda da nam vrati dobru atmosferu u kabini. Protiv Šveđana bi morali istrčati jako dobri – optimistično je poručio Lacković.

Imena koja smo pobrojali trebala su biti zalog za povratak Šveđana u vrh, tamo gdje su bili sve do prije pet-šest godina, nakon čega su se strmoglavili nisko za zemlju velike tradicije četverostrukih svjetskih i isto toliko puta europskih prvaka.

Nedostaje im samo olimpijsko zlato, tri puta za redom gubili su finale, 1992. u Barceloni i 2000. u Sydneyju od Rusa, a 1996. godine u Ateni od nas i to je ono što ih najviše boli, kažu nam ovdašnji Hrvati koji žive u Švedskoj. Jer, Rusija je velika zemlja, od nje nije sramota izgubiti olimpijsko finale, ali od male Hrvatske...

- Šveđani su favoriti jer igraju kod kuće, pred punom dvoranom. Ali, to će nama biti samo dobar motiv. Dobro ćemo se pripremiti i napravit ćemo sve da slavimo. Moramo se skoncentrirati na sebe i svoju igru, odigrati mušku obranu i tražiti šansu u polukontri. Neće nam biti lako, ali neće ni njima! Ostavit ćemo srce na terenu – hrabri se i Slavko Goluža.

Izbornik naših rukometaša smatra da su Danci i Šveđani “tu negdje po kvaliteti”, ali da je najbitnije od svega da se igračima vratilo samopouzdanje.

- Ono s Argentinom je opet bila prava Hrvatska!

marko bIlIć
foto: ante čizmić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 14:40