StoryEditor

POKER ASEVA Francuzi po četvrti put uzeli sve

Piše PSD.
30. siječnja 2011. - 21:14

U dramatičnoj utakmici koja je neočekivano otišla u produžetke i nakon infarktne završnice Francuzi su teškom mukom uspjeli obraniti titulu svjetskih prvaka (iz Hrvatske 2009. godine) i osvojiti četvrto zlato za redom na velikim natjecanjima čime su se potvrdili kao najbolja rukometna momčad svih vremena.

Iako su Francuzi od početka vodili i diktirali ritam Danci se nisu predavali. Cijelu utakmicu puhali su im za vrat ne dajući im da se rezultatski odvoje. Francuska je vodila s 16:12, potom i 19:16, ali je poravnanje na 24:24 na deset minuta do kraja odvelo finale u dodatnu dramatiku. Dance su na životu držali fenomenalni vratar Landin (21 obrana) i Mikkel Hansen, dok je Karabatić bio dominantna figura kod Francuza kad je došlo stani-pani.

Samo dvije sekunde do kraja Spellerberg je stvari vratio na početak (31:31), bila je to BOžja ruka (ime mu je Bo), činilo se da je na pomolu smjena Francuza s trona. Nevjerojatno zvuči podatak da su kod vodstva Francuske u produžetku od 34:33 danski vratari imali čak 22 obrane, a Omeyer samo 8!? To najbolje govori o snazi francuske momčadi.

No, kad je bilo najteže Omeyer je obranio nekoliko lopti te je došla do izražaja "širina" francuskog sastava.

Regija Skane je bila spremna za veliko slavlje, to je regija u kojoj je Malmo, koja je do prije 300 godina bila danski teritorij. Susjednom Kopenhagenu se smiješila luda noć, ali je zlato ipak otišlo u Francusku, četvrti put za redom. Srebro u Dansku, beronca u Španjolsku. Naši su peti, iako nisu bili za pet.

m. bilić

Francuska – Danska  37:35

MALMO – Malmo arena.

Gledatelja 12.500.

Finale Svjetskog prvenstva rukometaša: Francuska – Danska  37:35  , nakon produžetaka (31:31, 15:12). Suci: R. Lopez  i Sabroso Ramirez (oba Španjolska).

FRANCUSKA: Omeyer, Fernandez (5), Dinart, Barachet (3), B. Gille (4), Joli (1), Honrubia, Karaboque, Karabatić (10), Junillon, Accambray (2), Abalo (5), Sorhaindo, Guigou (7), Bosquet, Bingo.

DANSKA: Landin, M. Christiansen (1), Boesen (2), Lauge Schmidt, L. Christiansen (5) Eggert Jensen (3), Rasmussen , Spellerberg (4), Knudsen (2), Noddesbo (3), Svan Hansen, Lindberg (3), Toft Hansen (2), Sondergaard, M. Hansen (10), Nielsen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 18:17