StoryEditor

ŠEGA S VRATARIMA Otpao Marin Šego, na vratima Pešić!

Piše PSD.
21. siječnja 2011. - 20:30

Prava drama događala se popodne u našoj reprezentaciji, dan nakon što su vratari podbacili protiv Danske. Trener vratara Vlado Šola dao je Mirku Aliloviću dva sata da razmisli je li spreman braniti do kraja prvenstva ili nije i da to kaže ispred cijele momčadi!

- Prenio sam mu naša razmišljanja, neka sam sa sobom razmisli je li spreman ostati prvi golman. Njegova odluka vuče za sobom sudbinu i Šege i Pešića i cijele momčadi. Možda sam ja pogriješio u pripremama, možda smo drugačije trebali raditi, ne znam, ali činjenica je da imamo nizak postotak obrana, nesigurne golmane i moramo nešto promijeniti kazao je Šola.

Razmišljate li o promjeni vratara?

- Ne možemo ništa posebno izmisliti, osim da stavimo Pešića u postavu, čak smo razmišljanja da Pešić treba početi utakmicu protiv Argentine!

Što se dogodilo s Alilovićem?

- Mirko je svjestan situacije, svjestan je da je donio lošu formu iz kluba, da loše brani već šest mjeseci. Nije to jednostavno u 15-20 dana preokrenuti u svojoj glavi. Fizički nije upitno je li može ili ne može, golmani su specifične biljke koje žive od samopouzdanja koje je on negdje uz put izgubio u zadnjih šest mjeseci.

Ne idete linijom manjeg otpora, spremni ste, ako bude trebalo, preseliti prvog vratara na tribine do kraja prvenstva?

- U klubu prakticiram da brani tko je u najboljoj formi. Škof je bio predodređen da bude prvi, ali nije jer je Šego branio u odličnoj formi, tako će i ovdje drugi ili treći golman dobiti pravu šansu.

Pešić nema povjerenja ni u Zagrebu, tamo je tek treći vratar u klubu?

-  Pešić je u klubu imao peh da se ili ozlijedio ili se nešto dogodilo što ga je izbacilo. Tu je s nama jer je procjena das e radi o mladom i perspektivnom golmanu, a tšo se tiče opterećenja, svi se moramo nositi s opterećenjima u životu. Uloga golmana je takva da se uvijek i svagdje morao nositi s velikim opterećenjem. I oni se moraju nositi s opterećenjem kao i mi jer je velika odgovornost maknuti prvog vratara, ali ako su trojica u reprezentaciji onda su sva trojica zaslužila biti tu i pretpostavka je da sva trojica mogu braniti.

I vi set imali sličnih situacija u karijeri...

- Branio sam protiv Danca u Švicarskoj 2006. godine, mislim da je bilo manje od dvije obrane, upali smo u mašinu kao i jučer. Svi danski šutevi su bili izrazito kvalitetni, u punom naletu tako da i njima nije bilo lako braniti, ali to nas ništa ne opravdava, ni njih ni mene.

To je bilo od Šole u ranim popodnevnim satima. Mirku su ostavljena dva sata da "raščisti sam sa sobom", rok za prijavu momčadi bio je večeras do 19 sati.

Sastanak s igračima bio je dva sata ranije, u 17 sati.

I onda se prvi niz stepenice hotela spustio Mirko Alilović.

Mirko, jesi li unutra?

- Nemojte mene pitati, nisam ja izbornik, ja ne odlučujem. Uvijek sam davao sve za Hrvatsku, tako će biti i ovdje. S druga dva vratara živim, spavam i jedem već mjesec dana, oni su mi kao braća, ne bi bilo fer od mene da jednome od njih kažem ti nećeš braniti. Spreman sam za Hrvatsku dat' ruku, nogu, poginut', nije problem nikakav....

Za njim se spustio Vlado Šola.

- Šego i Pešić!

Nismo mogli vjerovati, zar je moguće da su Mirka Alilovića škartali do kraja prvenstva?

- Ma, Pešić ulazi umjesto Šege – pojasnio je Šola.

Dakle, Alilović i Pešić će braniti sutra. Koplja su se lomila oko Alilovića, a slomila na Šegi!? Šega s vratarima...

marko bilić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 14:38