StoryEditor

HRVATSKA - ARGENTINA Slavko Goluža: Ne želim više o sucima!

Piše PSD.
22. siječnja 2011. - 14:00

Dan poslije lica su bila baš kao – dan poslije. Umorna, tiha, iscrpljena. Težak poraz protiv Danaca ostavio je traga na našim rukometašima, Jedino je izbornik Slavko Goluža pokušao nabaciti malo osmijeha kako bi nas uvjerio kako vrag ipak nije tako crn, da se nije dogodio smak svijeta i da sve i dalje drži pod kontrolom.

- Pozdravljam vas nakon neprospavane noći. Istrošili smo se i fizički i emotivno, moramo se što prije regenerirati – krenuo je Goluža.

Jutro poslije zanimalo nas je ostaje li i dalje pri tvrdnji da su nas francuski suci “pokrali”, masakrirali?

- Ne želim uopće o tome više razgovarati! Jučer sam bio preemotivan, možda nisam trebao reći ono što sam rekao, ali ja sam takav i iza tih riječi stojim i danas. To je za mene završena priča. Gledam pozitivno, znam koliko može moje momčad, i dalje vjerujem u nju. Ipak, pale su teške riječi “o Skandinavcima koji su uništili rukomet”...

Koliko je to bio pametan potez usred prvenstva i to na švedskom terenu? Mogli bi imati puno problema zbog toga?

- Zašto? Pa već ih imamo! Nije samo stvar suđenja... Zar vam nije čudno da zadnju utakmicu igraju baš Švedska i Danska?

Hoće li biti promjena u momčadi za drugi krug?

- Vidjet ćemo... Sve je moguće. Ali treba dobro razmisliti. Vratari? Oni su sastavni dio momčadi, sve zajedno proživljavamo, puno su nas puta do sada baš oni “izvadili”. Osim toga i obrana je puno puta loše reagirala i ostavila njih dvojicu “na streljani”. Što je tu je, dogodio se takav dan. Nisu imali obrane na koje su nas navikli. No, treba se okrenuti utakmicama koje nam predstoje, sve je još u našim rukama, sami o sebi odlučujemo, nitko drugi.

Argentinci su apsolutni hit prvenstva. Razbili su domaće Šveđane, malo je falilo da u drugi krug prenesu sva četiri boda?

- Pogledali smo nekoliko snimaka njihovih utakmica. Riječ je o jako dobroj reprezentaciji što sam rekao već na turniru u Parizu uoči ovog prvenstva kad sam ih prvi put vidio. Nije me iznenadilo što su ušli u drugi krug.

Jednog kolegu je zanimalo kad ćemo konačno vidjeti “poštene dvije minute isključenja naših igrača” jer je dojam da je hrvatska obrana premekana, da je ne igraju “muški”.

- Primali smo golove s deset metara. Ne znam što bih ja tu morao napraviti, ne vidim razlog zašto bi moji igrači istrčavali sve do deset metara? To su bili projektili.., oni su imali strašno dobar dan... Zabijali su tako i Srbima. Ali mi nikad nismo bili obrana koja istrčava na deset metara...

Ali je činjenica da se naši moraju malo više “potući” u obrani - nije se dao kolega.

- Mi nikad nismo bili tučaroši! Što se isključenja tiče ne želim se vraćati na priču o sucima...

Jeste li sad na čistu ko šta može od pojedinaca?

- Kad se glave slože onda se puno toga može. Tonći Valčić je potpuno izvan forme.

Koliko kredita on još ima kod vas, kako ga mislite “vratiti u život”?

- Sigurno da mi je to jedan od primarnih ciljeva, njega vratiti. I ne samo njega nego i sve igrače.

Da možete vratiti film prije zadnje dvije utakmice, bi li što promijenili u svojim odlukama i vođenju tih susreta?

- Možda... protiv Srbije. Ali, samo sitnice koje ne bi utjecale na krajnji ishod... Završilo je 24:24...

Nego, večeras nas čekaju Argentinci. Prije par dana svi smo navijali za njih protiv Šveđana, radovali se svakom njihovom golu, ali danas nam neće biti tako simpatični. Dapače.

- Brzi su, agresivni, mladi. Dobro smo ih proučili.

Za srednjeg vanjskog Diega Simoneta može se čuti da je “novi Balić”?

- Brz je, nije ekstra šuter... Brzina mu je vrlina – kazao je Goluža.

- A sporost mu je mana – našalio se Igor Vori i nasmijao sve prisutne.

Tako se osmijeh ipak vratio na hrvatska lica. A bit će još i više ako se večeras bodovni konto obogati protiv Argentine. Što nikako neće biti lako. Da nam je to netko rekao prije prvenstva..., ali prve utakmice su pokazale da naše rukometaše čeka gadan posao.

marko bilić

Žalba: Francuskim sucima sve po spisku od 18 točaka

Odmah nakon utakmice iz Hrvatskog rukometnog saveza najavljena je žalba na suđenje francuskog para sudaca Lazaara i Revereta. Glasnogovornik Zlatko Škrinjar jučer je potvrdio da će se HRS služebno žaliti IHF-u, da se i nakon prospavane noći nije odustalo od žalbe:

- Uplaćene su sve potrebne pristojbe. Upravo izrađujemo dvd sa spornim situacijama i nakon što bude izrađen prevest ćemo ga na engleski jezik i proslijediti nadležnim službama. Ukupno ima 18 spornih situacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 19:04