StoryEditor

Goluža pili naopako: Srbi su favoriti; Balić: Vratari će odlučiti!

Piše PSD.
18. siječnja 2011. - 21:53

Svaki sudar Hrvata i Srba ima "posebni" značaj. Istina, rukomet je samo sport, međutim, istina je i da postoje pobjede koje su posebno slatke i porazi koji bole više od ostalih.

Naravno, iz jedne i druge reprezentacije smiruju tenzije, poručuju da ova utakmica nije posebna na način na koji bi neki htjeli da ona to bude.

- Svaku utakmicu želimo dobit' pa tako i ovu. Sve što je izvan terena ne zanima me – kratko je i jasno poručio Slavko Goluža što misli na ovu temu.
U svim prognozama Hrvatska je favorit u večerašnjem susretu, međutim, naš izbornik Goluža okreće pilu naopako:

- Mislim da su oni u prednosti jer su ovdje došli rasterećeni, bez velikih očekivanja. Sve što naprave dobro je. A imaju kvalitetne i iskusne igrače. I zato smatram da su oni favoriti. Bit će ima lakše igrati, od njih se manje očekuje, nemaju teret na leđima. Zato moramo skromni ući u ovu utakmicu, trebat će nam i krvi i znoja, jedino tako možemo doći do uspjeha.

Goluža je gledao utakmicu Danska – Srbija, kako ne bi gledao kad su nam to sljedeća dva protivnika. Dva najvažnija, dva najteža. Dva za polufinale.

- Iz mog kuta gledano ta utakmica me ničim nije impresionirala. Možda jedino taj šuter Hansen koji je dominirao na terenu. Ali, kad se pogleda snimka utakmice vidi se da je imao 90 posto "otvorenih šuteva". Nama sigurno neće zabijati takve golove. Ali, o Dancima o tom potom, sad sam skoncentriran samo na Srbe.

Najavili ste našu obranu 6-0, iako Srbi imaju jako dobrih šutera, razarače?

- Igrat ćemo 6-0 cijelu utakmicu, to mogu odmah reći. Istina je da oni imaju odlične šutere, ali i mi imamo visoke blokere... To sam i uvježbavao protiv Australije bez obzira o kakvom se protivniku radilo.

Goluža je nekoliko puta istaknuoda će naša momčad cijelu utakmicu igrati obranu 6-0. Teško je za povjerovati da će tako i uistinu biti, da je tako javno obznanio taktiku za utakmicu. Prije će biti da je neka njegova navlakuša... Možda će igrati, ali baš cijelu utakmicu...

- A što se našeg napada tiče jedan od najvećih aduta za razbijanje srpske obrane bit će Blaženko Lacković:

- Gledao sam Srbe protiv Danaca, dobro su se držali veći dio utakmice, ali je primjetno da im fali iskustva na velikim natjecanjima. Mi to iskustvo imamo, oni nemaju, i to je, možda, naša najveća prednost. Međutim, moram istaknuti da Srbi imaju strašne pojednice, Vujin i Ilić su dvojica izvanserijskih pucača, tu su Rnić, Šešum... respektiram ih maksimalno, očekujem tvrdu, tešku utakmicu. Za nas večeras počinje pravo Svjetsko prvenstvo.

- Srbi imaju puno igrača koji u svojim klubovima ne igraju obranu. To bi trebalo "naplatiti" večeras.

- Ja vidim našu prednost i u napadu i u obrani. Imamo bolju momčad, dobro smo posložili obranu, igramo sve vrste obrana jako dobro, a to treba i pokazati, Moramo ući u utakmicu mirno i puni samopouzdanja i odraditi ta dva jako bitna boda.

Znači li vam spoznaja da igrate protiv Srbije nešto posebno?
Ne bi trebalo. Ovo je ipak samo sport. Tu činjenicu treba shvatiti i prihvatiti i na terenu odigrati lijep rukomet za publiku. I to će se i desiti – odaslao je završnu poruku Lacković.

- Završnu riječ na druženju s novinarima dobio je Jakov Gojun od kojega se očekuje da nas svojim blokovima približi novim bodovima.
Mislim da smo bolja i iskusnija momčad od Srba bez obzira što su se odlično držali s Dancima. Odlični su individualci, ali mi smo kao momčad u prednosti.
Jakov je prošle godine u Austriji imao "vatreno krštenje", sad je godinu iskusniji.

Lani mi je bilo teže jer me tresla trema, sad imam više iskustva. Međutim, i ovdje moram dati svoj maksimum, pogotovo u obrani...
Trebat će dosta tvojih blokada.

- Morat ćemo biti "gusti" u sredini obrane jer imaju odlične šutere, dat ću sve od sebe, nadam se da će biti dovoljno.

I taman kad je glasnogovornik Zlatko Škrinjar objavio kraj pressice javio se opet Slavko Goluža:

- Ja bih samo istaknuo da ćemo igrati obranu 6-0. I da očekujem i da oni nama odigraju isto.

Ok, valjda će Srbi ovo vidjeti...

marko bilić

Ivano Balić: Bit će tijesno!

Po povratku s popodnevnog treninga Ivano Balić nije bio od velikih riječi.
Ivano, što će odlučiti utakmicu sa Srbima?

- Vratari!

Zar će toliko biti tijesno?

- Oće.

A kad on tako kaže, makar kroz samo dvije riječi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 23:25