StoryEditor
OstaloDubrovački klub traži zaštitu hrvatskog olimpijskog odbora

Jugaši dižu buru: Azevedo mora igrati!

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:39

Tony Azavedo je Jugov još od prosinca 2007. godine
Ado Buljubašić / CROPIX

 Hoće li Tony Azevedo, reprezentativac SAD-a, igrati za Jug Croatia osiguranje u nastavku sezone ili ne, konačnu odluku donijet će Vijeće za sportsku arbitražu Hrvatskog olimpijskog odbora.

Predsjednik tog vijeća je Mladen Žuvela, bivši sudac Vrhovnog suda RH u mirovini te Zlatan Turčić, savjetnik pri Ustavnom sudu RH.

- Vaterpolski klub Jug CO je uplatio taksu od 8000 kuna potrebnu kako bi se Vijeće sastalo - potvrdio nam je jučer Ivan Magličić, tajnik Vijeća sportske arbitraže HOO-a. Budući je nastavak do-maćeg prvenstva u srijedu, 19. ožujka kada Jug CO igra prvu utakmicu polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u Gružu protiv Mornar BS, hoće li do tada biti donesene odluka?

 - Ne u tako kratkom roku, ali je slučaj uveden pod hitno Naravno, ako je dokumentacija kompletna. Konkretno, Jug CO nema odluku Upravnog odbora HVS-a. I to stoji u dopisu poslanom u ponedjeljak uz potvrdu o uplati. Dobivenu dokumentaciju sam dostavio Vijeću, a oni će reći je li tu odluku UO HVS-a potrebno imati ili ne - dodao je Magličić ističući kako ne može dati konkretan odgovor na pitanje koliko vremena treba Vijeću za sportsku arbitražu HOO-a da donese odluku.

Hrniću nije milo

Jug CO je potpisao ugovor s Azevedom krajem 2007. godine. Do tada je već bilo odigrano 13. kola domaćeg prvenstva. Amerikanac je samo nekoliko dana prije potpisa s Jugom igrao u Italiji za Cremonu. Upravni odbor HVS-a je početkom godine donio odluku kako, prema pravilniku o natjecanju, nema mogućnosti da Azevedo već ove sezone zaigra za Jug CO ističući kako je to bilo moguće tri dana nakon odigranoga 7. kola jer je to ustvari prvi dio prvenstva.

Jugaši su pak isticali kako je prvi dio prvenstva prvih 14. kola, dok je drugi dio Super liga i Liga za ostanak.Dva člana Upravnog odbora HVS-a iz Dubrovnika, sportski direktor Jug CO Goran Sukno i Ante Jerković, počasni predsjednik Jug CO, bili su suzdržani, dok su ostali članovi UO HVS-a bili za odluku da Azevedo ne nastupa.

Goran Hrnić, predsjednik Jug CO, na nedavnoj je press konferenciji istaknuo kako su prvo zatražili zaštitu zakonitosti žaleći se predsjedniku HVS-a Perici Bukiću.

- Budući da od Bukića nismo dobili odgovor, obratili smo se Vijeću za sportsku arbitražu HOO-a. Sada pak doznajemo kako je naše traženje zaštite zakonitosti na dnevnom redu sjednice Upravnog odbora HVS-a u četvrtak u Zagrebu. Zbog čega kad to traženje zakonitosti nije u nadležnosti UO HVS-a već samog predsjednika - pita se Hrnić.

Tonči Vlašić

Bukić: Odluka je konačna

 Moja odluka je ista kakvu je donio Upravni odbor HVS-a u siječnju jer nema nikakvih novih argumenata da bude drugačija. Na sjednici UO HVS-a samo ću izvjestiti članove o odluci koju sam donio - kaže Perica Bukić, predsjednik HVS-a.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 20:09