StoryEditor

OBITELJSKA PRIČA IZ BAZENA Krv nije voda!

Piše PSD.
8. prosinca 2011. - 10:31
Ne sjećamo se da se u nekom sportu dogodilo da su na istoj utakmici rame uz rame igrali otac i sin, ali i brat protiv brata. Sve do utorka navečer i dvoboja Jadran – Mladost. U 10. minuti dvoboja na lijevoj strani "žabaca" igrali su Perica i Luka Bukić – otac i sin, rame uz rame.

Tijekom dvoboja su se mijenjali, "vrtila se taktika", dopredsjednika HVS-a Pero zabio je prijelomni zgoditak za 7:5 i utabao put pobjedi gostiju.

- Guštam u bazenu, Vjeko me pitao kako se osjećam, nije bilo nekih igrača pa sam uskočio opet u momčad kao i na početku sezone. Mislim da je ovim mlađim momcima drago igrati uz mene, ali i suparnicima – ispričao nam je Perica nakon dvoboja.

Što kaže Ratko, onaj gol sa stative je odličan?

- Nećemo se toliko šaliti. Daleko sam ja od reprezentacije. Neću niti igrati sada u završnici Kupa. Ove laganije utakmice su za mene.

Kome je teže igrati, Peri ili Luki?

- Mislim Luki, ima veliku hipoteku prezimena Bukić na leđima, no dobar je, dobro se drži, trudi se na treninzima, marljiv. Hoće li još napredovati ? Nadam se da hoće, Mladost po prvi put ima pet svojih juniora, odličnu generaciju i to bi nam trebao biti opravi put - ispričao nam je Pero Bukić.

Kapice "broj 4" u obje momčadi nosili su Letice, Slavko u Jadrana i Bori u Mladosti. Nerjetko su u bazenu bili jedan nasuprot drugog. "Napali" smo Slavka da mu je mlađi brat pustio jedan šut.

- Ma nije, odlično mi je blokirao bliži kut. Ali ovo su utakmica u kojima volim Borisu kazati "biž' od mene". Ne volim kada smo jedan protiv drugog, teško je igrati. Treneri nas često stave jednog protiv drugog, neutraliziraju učinak u bazenu. Ali teško je igrati, sputan sam, ne volim bratu podvaliti - kazao nam je Slavko.

Inače genetika se pokazala presudno u vaterpolskom dvoboju, brojali smo na strani Jadrana Neno Kačić (otac Zoran danas u stožeru reprezentacije, brat Miro vratar), Vinko Lisica, (otac Tonći nekadašnji vratar i trener u tri splitska kluba), Dino Vegar (sin olimpijca Tina), pa kod "žabaca"  Duje Živković (sin glavnog tajnika i vaterpoliste Renata), Ivan Bebić (sin nekada najbolje svjetskog vaterpoliste i povjerenika TVJL Milivoja).

Za kraj pola zgoditaka Mladosti postigli su Milakovići – Ivan "splitski" i Kristijan "zagrebački" koji su samo prezimenjaci.

ROBERT RADICA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 18:04