StoryEditor
Ostaloburni ženski vaterpolo  

Bukić: Damjanić mi nije kum, Rudić: Primitivizam!

Piše PSD.
10. prosinca 2008. - 20:34

Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, nije bio raspoložen za odgovor na optužbe Nikše Savina, bivšeg izbornika ženske vaterpolske reprezentacije.

- Ne zanemarujem ženski vaterpolo, ali ne vidim potrebe da odgovaram na optužbe, koje se temelje na mnoštvu krivih podataka. Od onih koji se odnose na neke ozbiljne stvari, do podatka da mi Miki Damjanić nije vjenčani kum. Točnije, moj je kum prijatelj iz šibenskih dana, nekadašnji vratar Solarisa prof. Roko Akrap – telefonski nam je kazao Bukić.

U međuvremenu nam se (polu)ozbiljnim faksom iz švicarskog Freibourga, gdje živi godinama, javio prof. Akrap, kojemu su Savinove optužbe očito motiv za zafrkanciju.

U faksu koji je stigao u naše dopisništvo, stoji sljedeće:

- Poštovani, ponukan istupom gospodina Savina, upućujem oštar prosvjed čelnim ljudima Hrvatskog vaterpolskog saveza u vezi imenovanja Mikija Damjanića za izbornika ženske vaterpolske reprezentacije.

Naime, uvjeren sam da jedino ja ispunjavam sve potrebne uvjete i kriterije za obavljanje te funkcije.

Dakle, u sportskoj sam karijeri postigao odlične rezultate u nekoliko različitih klubova, kao igrač i trener. Imam i diplomu profesora kineziologije, a radio sam i kao fizioterapeut, a što je, očito, najvažnije, ja sam pravi kum Perice Bukića i apsolutno je neprihvatljivo da prednost u izboru ima netko tko se lažno predstavlja.

Također, mislim da bih lako dokazao da upravo ja imam najviše iskustva u radu sa ženama. Zato očekujem da stručno povjerenstvo HVS-a još jednom razmotri sve navedeno i donese jedinu ispravnu odluku.

ivo mikuličin / EPEHA

Rudić: Primitivni istup neću komentirati

Ne želim komentirati primitivni istup gospodina Savina. Taj istup je ispod svakog moralnog nivoa, a Savin je nekompetentni pojedinac. Ja ću kao prozvani podnijeti prijavu nadležnim tijelima Hrvatskog vaterpolskog saveza, pa neka ona odluče o njegovoj sudbini - rekao nam je Ratko Rudić.

Podsjetimo, Savin je prije dva dana sazvao novinare na press konferenciju ogorčen odnosom saveza prema ženskom vaterpolu.

Rudić se, kako je rekao Savin, nije interesirao za ženski vaterpolo, te je u suradnji s Bukićem instalirao Damjanića za novog izbornika ženske vaterpolske reprezentacije.

D. Fiorentini


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 09:10