StoryEditor

'Balkan' vaterpolo: Hrvati u ligi s Crnogorcima i Slovencima

Piše PSD.
28. travnja 2008. - 21:26

Sljedeće sezone igrat će se regionalna vaterpolska liga. Brojat će 12 klubova. U njoj će igrati svih osam hrvatskih prvoligaša, tri kluba iz Crne Gore te jedan iz Slovenije. Upitnik ili uskličnik nakon tri uvodne rečenice, pitanje je upućeno predsjedniku Hrvatskog vaterpolskog saveza Perici Bukiću.

- U razgovorima smo na tu temu već duže vrijeme sa Slovencima i Crnogorcima. Tražit ću na sastanku Upravnog odbora HVS-a suglasnost svih članova, te svih klubova – istaknuo je Perica Bukić.

Ukoliko se postigne dogovor sljedeća sezona za hrvatske prvoligaše bit će podijeljena u dva, a ne kao do sad u tri dijela. U prvom će igrati u Regionalnoj ligi, 22 kola, a nakon toga bi igrali doigravanje domaćeg prvenstva. Naime, nakon 22. kola bi se u obzir uzimali samo međusobni rezultati hrvatskih prvoligaša te bi se igralo doigravanje za prvaka i za ostanak u Prvoj hrvatskoj ligi. Ne bi bilo, kao što je to bio slučaj prethodnih i ove sezone, domaće Superlige ni Lige za ostanak. Hrvatski klubovi bi na ovaj način dobili daleko veći broj kvalitetnih utakmica u prvom dijelu sezone.

To sigurno s obzirom na uspješnost najboljih klubova Crne Gore u europskim kupovima (Jadran Herceg Novi, Primorac Kotor, Budvanska rivijera) te najavljena pojačanja istih.

- Bila bi to najjača europska liga, samim time zanimljiva sponzorima. Ideja je i išla od toga – istaknuo je Bukić.

Veći broj kvalitetnih utakmica, ističu u dubrovačkom Jugu, razlog su zbog čega će glasati za regoionalnu ligu.

tonči vlašić

Formula

Hrvatska - 8
Crna Gora - 3
Slovenija - 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 23:31