StoryEditorOCM
Hajdukodlazak "dokapetana"

"Tata, Banderas i Mladoženja" isplatili plaće; Vučević: Ovo nije novac za dovođenje pojačanja

Piše PSD.
20. lipnja 2014. - 22:52
Franko Andrijašević danas je dovršio posao prelaska u  Dinamo, od jučer je u Zagrebu, u društvu svojih menadžera Bože Sliškovića i Andyja Barre, prošao je jedan dio liječničkih pregleda, danas završni set. 

Ugovor u Dinamu sigurno mu garantira 200.000 eura godišnje, pa će nadoknaditi to što je oprostio Hajduku stotinjak tisuća eura, postotak i zadnje plaće.

Dvije su činjenice:

1. Grubo je kad se izravno proda igrač Hajduka u Dinamo, ružno odjekne, od odlaska Joška Jeličića nije bilo tako izravnog prelaska iz Hajduka u Dinamo, evo 20 godina, međutim:

2. Prodali su ga u Poljudu da im drugi ne bi utekli, da isplate plaće, jer su opet ulazili u cajtnot. I to je postulat "transfera preko noći", Hajduku fali novca, a ovih čak više od pet milijuna kuna dolazi kao melem na ranu, da posuši sve one što čekaju u redu ovrhama, blokadama...

Andrijašević se, dakle, odrekao postotka od 20 posto, te je oprostio i zadnje neisplaćene plaće, takvi su bili blic-pregovori kad je menadžer Božo Slišković poslao ponudu Hajduku. Druge ponude nije bilo za Franka, a situacija mu je u Hajduku, kod Igora Tudora (odavna) savršeno jasna. 

Tudor na njega više nije računao, to je amen. Između njih odavna ili od prvog trenutka nije bilo simbioze, da je ostao bio bi u - nemilosti.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević ne želi to eksplicitno potvrditi, ali sigurno neće demantirati ovakve navode. Franko kao da je bio anti-junak filma "Sokol ga nije volio". On i trener Tudor, ni slike, ni tona. Ni volje da se odnos popravi. Bio je osuđen na silaznu putanju.

- Mislim da smo napravili dobar posao. Okolnosti su manje-više poznate - rekao je Vučević.

Bolje neželjenog igrača prodati, makar u Dinamo, nego ga otpustiti kao Bukvu ili Iluridzea? 

- Imao je ponudu samo iz Dinama.

Nedavno ste rekli da je Dinamo jadan klub kad vas nije zvao na turnir "Ramljak", a poznati su i ukupno teški odnosi s Dinamom?

- Istina. Ali to je nešto sasvim drugo. Ovo je posao, dobar posao.

Prije šest godina Hajduk je iz Dinama uzeo i platio dolazak Marijana Buljata i Darija Jerteca, vi ste bili trener?

- To nema nikakve veze. Ja njih tada nisam tražio. Ja sam sa svoje strane tog ljeta inzistirao da dođu Senijad Ibričić i Ivan Strinić. To mi je bilo bitno.

Kako će se prodaja Andrijaševića odraziti na daljnji Hajdukov "mercato"?

- Na poziciji Andrijaševića nije rupa, tu su nam Bencun i Caktaš. Ovaj novac pak, potrošit će se na druge stvari, nije to novac za dovođenje pojačanja. Ima prioriteta.

Trener Tudor sigurno želi popunu kadra?

- Želi i mi tražimo. Moramo ispuniti želje našeg trenera, svaki dan smo u razgovoru. S lancunom koliko je dug.

Koga tražite?

- Ofenzivni dio prije svega, napadače, krila. Jo iz Istre je, na primjer, želja, ali ne možemo ispoštovati sve što se traži.

I još, o Andrijaševiću?

- Imao je ponudu samo iz Dinama. Prihvatili smo je.

Tudor ostaje za trenera?

- Mislim da ostaje, po svemu – rekao nam je Vučević.

S. ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 13:41