StoryEditorOCM
HajdukBomba u Poljudu

Andrijašević u Mamićevu jatu, Hajduku oko 5 milijuna kuna; Marin Brbić: Mislim da je to dobar posao

Piše PSD.
18. lipnja 2014. - 21:48
Bomba u Poljudu, Franko Andrijašević, "desetka" i dokapetan Hajduka prelazi u Mamićevo jato, u redove zagrebačkog Dinama! Šokantno, ali sve je moguće. Pa i da Dinamov novac spasi Hajduka velike nervoze i trenutačne neimaštine u blagajni...

Ostaje samo još da Andrijašević prođe liječnički pregled u Zagrebu do kraja tjedna, već je sastavljen petogodišnjji ugovor koji će ga svezati za Dinamo. Andrijašević je u ugovoru s Hajdukom imao klauzulu od 750.000 eura odštete, tu su se negdje našli, navodno na 680.000 eura, Dinamo i Hajduk, preko posrednika.

Transfer se doslovce dogodio preko noći, u Hajduku kažu da nisu kontaktirali sa Zdravkom Mamićem, nego je posrednik bio Andrijaševićev menadžer Božo Slišković, on ga zastupa kao i Andy Barra: ponuđena je Hajduku opcija prodaje njihova pulena u Dinamo, što je Hajduk nakon kraćih konzultacija uprave, članova Nadzornog odbora i – prihvatio! Zapravo odmah, dok pljesneš dlanom o dlan. 

Gotovo! Prodano!!!

Hajduku nužno treba novac i nema nego da je zaronio u crveno, račun na nuli, a dioničko društvo se ne smije time šaliti. Prodaja Andrijaševića produžuje život, kako god gledali na to, pa i na činjenicu da je Dinamo spasio Hajduka!?

Sve zajedno nije teško povezati: Andrijašević je silno nezadovoljan u Hajduku, odavna, ima mini-minutažu, daleko je od svih relevantnih planova trenera Igora Tudora koji pak nije zadovoljan s njim i često bi mu dao trčati krugove. Franko je bio u potrazi za inozemnim angažmanom, u Španjolskoj, što nije donosilo ploda. U inozemstvu nije pronalazio adekvatan angažman, a visoko ga cijeni Zoran Mamić, kao trener i prvi stručnjak Dinama. Sa Zoranom i brat Zdravko, alfa i omega. Andrijašević im je oduvijek bio "tiha patnja". U Poljudu je bilo jasno da Andrijašević sjedi na klupi i trpi i da nema onog istinskog prožimanja s trenerom Tudorom. Kako se to kaže, živjeli su "odvojeni u istoj kući".
- Sve smo brzo dogovorili, s posrednikom. Mislim da je to dobar posao... - kratak i jasan bio je Brbić.

Sad više u Poljudu neće biti nervoze zbog financija, barem neko vrijeme.

Andrijašević je 23-godišnji vezni igrač, debitirao je i za reprezentaciju, posljednjih pet godina bio je u kadru Hajduka, na posudbi i u Dugopolju, upisao je 84 nastupa i zabio 15 pogodaka.

Ostat će upamćen i po tome što je ujesen 2012. godine propustio hrvatski derbi u Maksimiru zbog unaprijed dogovorenog termina – ženidbe?!

Nastavlja se dugi niz onih koji su mijenjali dresove, ali ovako izravnog transfera nije bilo odavna, primjerice Duje Čop je to uradio preko Splita, a u suprotnom smjeru iz Dinama u Hajduk, osim Marijana Buljata i Darija Jerteca u ljeto 2008. godine, znamenit je dolazak Nike Kranjčara u Hajduk u siječnju 2005. godine.

Kako će ovaj šokantan transfer preko noći utjecati na bremenite odnose Hajduka i Dinama teško je reći, ali najmanje 680.000 eura iz Dinamove prebogate blagajne daje nadu u daljnji život i opstanak, te uspješan nastavak djelovanja postojeće konstelacije "bijelih".


SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 04:57