StoryEditorOCM
HajdukProdati do 31. kolovoza

Hajduk ne pristaje da Andrijašević dobije 30 posto od transfera

Piše PSD.
19. lipnja 2013. - 19:30
Hajduk ne pristaje na zahtjev Franka Andrijaševića da mu u novom ugovoru bude ugrađena klauzula od 30 posto odštete za njega, navodno bi Hajduk pristao do 10 posto da uglavi u novi kontrakt i toms velikim AKO bi pristao, ali budući da se Franko i njegovi menadžeri Božo Slišković i Andy Barra ne spuštaju "ispod 30" tako ni manevarskog prostora više nema za konkretniji nastavak pregovora.

A to znači da je Andrijašević već ovog ljeta usmjeren na - prodaju. Prodati ga do 31. kolovoza i tako osigurati dobru odštetu, neophodnu da se ispoštuje financijski fair-play sad više ne prema UEFA nego prema – bankama, odnosno Gradskom poglavarstvu i vijeću, glede otplate (i jamstva) lani dobijenih kredita...

Otprilike se to zna, međutim novost je da između Franka Andrijaševića i Hajduka unatoč (sve do sada) neuspjelim  pregovorima neće biti – ajmo to reć - dodatne zločestoće.

Odnosno, nema zatezanja konopa ni prigovaranja nego je neumitna istina da se ovog ljeta priprema rastanak s mladim reprezentativcem.

Dok Hajduk ne uspijeva nagovoriti Andrijaševića na svoje uvjete dotle je razvidno da je Franko - na prodaju!

Činjenica da Andrijašević nije krenuo na pripreme već prvog dana u Sloveniju u prvi mah je izazvala čuđenje, nevjericu da je ostao u Splitu baš zbog ozljede?! Mnogi su bili spremni pomisliti da je u pitanju potez Hajduka koji je svoga "neposlušnog" reprezentativca spreman hladiti. No, ništa od toga. To bi bio loš potez. Time bi svi gubili. Kao u doba "jačanja mišića" prema Marinu Tomasovu.

Ako Andrijašević ne želi produžetak ugovor po Hajdukovim uvjetima, u redu, onda ide na prodaju...

A ozljed(ic)a je stvarna. Zatezanje butnog mišića što ga je mučilo još u finišu u proljetne sezone, zbog čega neke utakmice nije odigrao. Ozljedu treba kvalitetno sanirati, da se može mirno uključiti u rad. Očekuje se da bi se krajem tjedna zaputio prema Sloveniji, najkasnije u – ponedjeljak.

Dok su u Poljudu u pravilu zakopčani glede tijeka pregovora posebno što se ne naslućuje napredak, dotle nam je Andrijaševićev zastupnik Božo Slišković poklonio nekoliko važnih, znakovitih rečenica:

- Nije baš da smo se zakopali u rovovima glede pregovora, ostaje uvijek prostor da se nađemo - pomirljivo će menadžer.

Međutim, ne vidimo pomaka. Zapinje na 30 posto što ih tražite?

- U Hajduku kažu da je to puno.

Nude li barem 10 posto?

- Konkretno nije došlo do toga. Samo znamo da je puno 30 posto. Hajdukova je želja da se odradi dobar transfer i da ne idemo ni u kakvo zaoštravanje. Mislim da je to u redu, a moje je mišljenje da se trebamo naći.

A da spustite postotak? – gotovo da smo se pretvorili u Marina Brbića i umiješali u pregovore.

- Njihov je problem što je to domaći igrač, a za domaćeg igrača nisu predvidjeli postotke.

Znači, prodaja?

- Izgleda. Bitno je i da se Franko što prije izliječi pa da krene u pripreme. Ima mali problem "sa ložom", prebrzo se vratio i to treba sanirati.

Prije godinu-dvije bilo je ponuda iz Belgije?

- O, pa nemojmo prejudicirati. Andrijašević je postao u međuvremenu tako zanimljiv igrač da ja ne bih spominjao Belgiju, nego Englesku, Njemačku. To je to područje – rekao nam je menadžer Božo Slišković.

SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 08:49