StoryEditor
Hajdukderbi sv. duje bez golova

Milić: Teško se igra protiv Splita; Zagorac: Mi možemo više žaliti za izgubljenim bodovima

Piše Vedran Babić , Robert Radica
3. travnja 2016. - 23:48
vd_split-hajduk6-030416

U derbiju 29. kola Prve HNL Split i Hajduk su odigrali bez golova. Hrvoje Milić smatra kako je Hajduk bio bliži pobjedi:

- U prvom dijelu malo nam je falilo za gol. Kasnije smo se malo ispuhali, Split je imao jalovu inicijativu u drugom dijelu. Na kraju smo u nadoknadi mogli doći do sva tri boda.

U četvrtom gradskom derbiju ove sezone treći put je rezultat onaj najnepopularniji, 0:0.

- Split je takav protivnik, teško se igra protiv njih, a igra je isprekidana.

Jesu li turbulencije posljednjih dana oko kluba utjecale na vas igrače?

- Nisu. Pričali smo s upravom i trenerom, rekli smo da nas to ne smije potresti jer imamo tri utakmice u sedam dana. Sigurno da je potreslo cijeli klub, ali najmanje bi trebalo potresti nas igrače. Nije lako, ali moramo se izdići iznad toga.

Slijedi uzvrat polufinala Kupa protiv Dinama?

- Imamo veliki hendikep, Dinamo je doma favorit protiv bilo koga, ali vrebat ćemo svoju šansu. Ako prvi zabijemo, sve je otvoreno. U dosadašnjih pet utakmica pokazali smo da možemo igrati s Dinamom - zaključio je Milić.

S Milićem se ne slaže kapetan Splita Danijel Zagorac po pitanju toga tko je bio bliži pobjedi.

- Mi možemo više žaliti za izgubljenim bodovima, ali rezultat je na kraju realan. Nije bilo izrazitih prilika iako su oni stvorili par polušansi. Trebalo je više hrabrosti u našoj igri. Mladi su igrači opravdali povjerenje, ali cilj nismo ispunili. Htjeli smo pobjedu.

Zorana Nižića Split nije impresionirao:

- Da bi se gledao dobar nogomet trebaju dvije momčadi. Split je igrao prezatvoreno, nisu ništa pokušavali. Mi nešto jesmo, pogotovo iz prekida. Nemam komentara na smjene u upravi, na nama je da treniramo i igramo. Protiv Dinama nemamo što izgubiti, ali nećemo ni srljati. Siguran sam da će trener pripremiti pravu taktiku.

Nižićev "kolega" s druge strane, Branko Vrgoč, kazao je:

- Kad pogledam drugo poluvrijeme nisam zadovoljan s bodom. Bili smo malo bliži pobjedi premda je zadnjih par minuta moglo otići i na njihovu stranu. Čim je mreža čista i nije bilo puno izrađenih šansi za protivnika, onda je obrana djelovala dobro. Mogli smo preuzeti više rizika, ali ne ovisi sve o nama. Pita se nešto i Hajduk.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 10:58