StoryEditor
Hajdukrezime neodlučeno

Burić: Mučili smo se, komplimenti Splitu na kvalitetnoj obrani; Sablić: Ostaje žal što nismo konkretizirali bolju igru u finišu

4. travnja 2016. - 00:00

Trener Hajduka Damir Burić bio je odjeven u crno, zbog počasti prema Žanu Ojdaniću, "u koroti". Što se tiče utakmice rekao je:

- Utakmica kao svaki derbi neizvjesna, rezultat govori da je bio derbi, mislim da je bio interesantan, dobar tempo i dinamika i agresivnost, bilo je faulova, duela, sve to derbi traži, bilo je i šansi na obje strane, rezime neodlučeno, a igra fer i korektna. Čestitam Splitu na dobroj igri i želim im sreće da ostvare svoj cilj.

Koliko vas ovih 0:0 približava cilju?

- Mi ne gledamo tako kroz rezultat, nego korigiramo igru, danas neke stvari nismo sproveli najbolje. Za srijedu igra mora biti na boljem nivou.

Slažete se da je za korak više u vašoj igri nedostajalo malo više raspoloženih igrača?

- Ja mislim da je protivnik u defanzivi odgrao jako kvalitetno. Mučili smo se, komplimenti Splitu na kvalitetnoj organizaciji obrane. Neka i druge utakmice tako igraju.

Bilji na desnom beku?

- Biramo kako sastaviti momčad, ne može Velazquez igrati svih 90 minuta. Šimić je rano dobio žuti karton. Split ima brze igrače. Kompleksno i teško je čuvati širok prostor, a da te ne uhvate na kontre. Naše osiguranje nije uvijek bilo dobro.

Velez?

- Jako je puno radio, osobno mi se jako sviđa...

jesu li ove utakmice već čistilište za novu sezonu?

- Ne nije, ne bih rekao čistilište, ali na neki način su počele pripreme jer nemamo vremena.

Vlašić?

- Dobar, dobar.

Kako biste ocijenili utakmicu i svoju momčad, šest ili šest i pol?

- Uvijek više, uvijek bolje, šest i pol!

I onda je Burić dodao:

- Želimo odati počast Žanu Ojdaniću, on je začetnik nove organizacije navijanja i u temeljima je sadašnjeg upravljanja Hajduka... Neka počiva u miru – rekao je Burić.

 

Goran Sablić, trener Splita, komentirao je:

- Utakmica dosta zanimljiva, žustra, izjednačena, bolja od ostalih što smo ih odigrali u ovom prvenstvu. U nastavku smo bili konkretniji i bolji čak od Hajduka i ostaje žal što nismo konkretizirali bolju igru u finišu. A Hajduk je imao šansu u zadnjoj sekundi, tu smo se spasili s gol-linije, to je bilo najopasnije.

Govorio je o fair ozračju:

- I jedni i drugi igrači imaju poštovanje jedni prema drugima. Mi smo imali dosta izostanaka, ali su ovi koji su igrali opravdali moje povjerenje. Vidim više pozitivnih stvari...

Čudili smo se izmjenama, ali Jakić i Barcenas su dodatno ubrzali igru?

- Slažem se. Barcenas će biti sve bolji, trebalo mu je puno vremena da se prilagodi po dolasku iz Paname. Jakić i Grubišić su još juniori i bogatstvo ovog kluba. Majstorović takođerje veliki dobitak. Gdje ga staviš igra dobro!

Koliko ste sad bliže Europi?

- Još je sedam kola, Lokomotiva se isto bori za Europu, rekao bih da su sada oni treća najjača momčad u Hrvatskoj (iza Dinama i Rijeke, shvatili smo, ispred Hajduka op. a.). Pokušat ćemo.

Marasović nije nezadovoljan rezultatom

Slaven Marasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, bio je okružen najbližim suradnicima, Antom Šalinovićem i Anthonyjem Marinovom. Marasović je prokomentirao poslije utakmice:

- Nisam nezadovoljan rezultatom. Bilo je važno da budemo pravi profesionalci, da svi profesionalno odrade svoj posao i to sam danas vidio. I time možemo biti također zadovoljni – rekao je Marasović.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 13:17