StoryEditor
Kolumnekomentar slavena alfirevića

Derbi za brzi zaborav

4. travnja 2016. - 11:28
der00

Sveti Duje – ništa naročito. Niti gola. Tvrda utakmica, treneri su zadovoljni i hvale susret, ali navijači baš i nisu oduševljeni.

I jedni i drugi, "bijeli" kao vječni favoriti jer su stariji brat i "crveni" kao domaćini, pokazali su ove večeri premalo da bi uzeli sva tri boda, pa je prema tome rezultat realan. Derbi Svetog Duje je bio osrednji, na momente dobar, taktički zahtjevan, to svakako, međutim nadasve bez velikih iskoraka u idejama igrača ili učinku pojedinaca.

Odmah ćemo ga zaboraviti.

Hajduk je napadao, ali nije previše riskirao, Split u zatvorenijoj varijanti uglavnom je čekao, ali se ni Hajduk nije dao navući na totalni rizik.

Split je imao dobre pojedince u napadu u Mišiću, ali potom i u Barcenasu u nastavku koji je pravio višak i zadavao brige "bijelima". No, nije ni obrana "crvenih" bila bez posla. Ipak, kod Hajduka ostali su dužni napadači, bez prave penetracije, pa su se i obrambeni igrači Splita lakoćom istakli.

Derbi će ostatupamćen najviše po iskazanom pijetetu prema vođi Torcide, Žanu Ojdaniću, a što se tiče baluna - derbi praznih pušaka. Ne znamo kome je bod bio važniji. Da ne izgube. Hajduk čuva treće mjesto i distancu od pratnje, ali i mir nakon tektonskih poremećaja zbog smjene cijele kralježnice u upravljačkoj strukturi kluba.

Split čuva šansu za Europu.

Zato su svi zadovoljni, a treneri kao treneri. Hvale svoje taktičko nadmudrivanje.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:08