StoryEditorOCM
HajdukKOMENTAR

A da odgode derbi kad nisu vjenčanje?

Piše PSD.
26. rujna 2012. - 16:25
Franko Andrijašević se ženi. Ove subote. Ajde neka. Čestitamo od srca! Hajdukovoj klasi i njegovoj odabranici srca Marini. I svatovima, njih dvjestotinjak.

Ali, ženi se baš kad Hajduk bude igrao hrvatski derbi u Maksimiru i zbog toga preskače tu utakmicu? Je li moguće?! Pa to je skandal!

Doduše, dobio je treći žuti karton u finišu utakmice protiv Slaven Belupa tako da ne bude nikakvih dvojbi; da netko od funkcionera "bijelih" ne upadne "u zamku" i pokuša ga u zadnji čas odgovoriti od vjenčanja baš ove subote; zamišljamo scenu da trener Mišo Krstičević silom Franka ugura u bus za Maksimir, a da mlada Marina s buketom u ruci pred crkvom ne dočeka svoga dragana... Kojega je Krstičević doslovce oteo.

Kao što ni Carrie nije dočekala (u prvom pokušaju) svoga The Big (Facu) u seriji 'Seks i grad'. Vjenčali su se tek naknadno i opet živjeli dugo u ljubavi, sreći i izobilju. Što želimo i Franku i Marini. Da žive u sreći i izobilju.

Ali, svjedoci smo bizarnih sadržaja, od toga ne možemo pobjeći ni okrenuti pogled. Od Hajduka smo vidjeli svašta, a ovo još nismo. Da mu adut-igrač preskače derbi s Dinamom u Zagrebu jer se - ženi?! Ma daj?!?

Treba li sad napasti "ljubav važniju od baluna i derbija s Dinamom" ili se na sve to samo – slatko nasmijati? Pod egidom "i to se događa". Ili "vjerovali ili ne".

Dojam na prvi pogled jest da se više snebiva javnost, da su se uokolo kluba navijači više uzrujali, nego što na sve to u Poljudu uopće pomišljaju. A možda smo u krivu. Možda su "bijeli" dovedeni u cajtnot, u zadnji čas, možda nisu ni stigli ni mogli reagirati i kako onda mladoženju sad staviti na stup srama da ih je doveo pred gotov čin i još k tome – kazniti ga!? Zbog ženidbe u krivi čas!? A što će na sve reći Odbor za ljudska prava?

Teatar apsurda. Naravno da nam nije namjera mladoženji Franku i njegovoj Marini zagorčati sretan dan o kojem zacijelo dugo maštaju, tu subotu vjenčanja i gle koincidencije, svetkovine hrvatskog baluna. Ali, moraju se zamisliti kako su to odabrali termin, jer sportaši, znajući kakva im je sezona, u pravilu se vjenčaju u lipnju, srpnju, ili pak prosincu, siječnju...

Dok nam Hajduk ne objasni drugačije, ovo smatramo amaterizmom kluba koji želi i treba biti - visoko profesionalan. Čisti amaterizam.

Zamislite, da stvar ogolimo do kraja, da primjerice Iniesta objavi kako neće igrati protiv Real Madrida jer se baš te subote – ženi. I datum vjenčanja je odredio mnogo ranije. Šta on zna kakav će se raspored prvenstva namjestiti.
Shvaćamo da se mladi Franko Andrijašević našao u nebranom grožđu, a s druge strane teško je spoznati s koliko se truda i argumenata aktualna vlast u Hajduku uprla da se termin vjenčanja promijeni... Da se javi don Nikoli u Svetom Kaji, da se javi šefu sale u dugopoljskom Feniksu.

Kako god okrenuli apsurdna je situacija, o tome će pisati i svjetske agencije, ugledni sportski časopisi. Nije nezanimljiva crtica, pa neka se dogodila u Hrvatskoj, dušu dala za talijanski teletekst na stranici 229 postaje RAI gdje objavljuju brze vijesti i bizarnosti iz svijeta nogometa: velika nada hrvatskog nogometa preskače jedini derbi u Hrvata jer se baš te subote -  ženi?!

Doduše, ima treći žuti karton. Dobio ga je namjerno. Zbog ženidbe.

Kakvi smo naivci: objavljujemo unaprijed danima popis petorice kojima prijeti pauza u derbiju. Da sudac Batinić zna da ga pratimo durbinom kome i kako daje kartone. A ne znamo da je Andrijašević unaprijed već odlučio da će karton nedvojbeno zaslužiti. E da ne bi igrao u Maksimiru. I da sve to u klubu znaju.

Kako bi bilo da navijači propuste derbi i pošalju transparent "nema nas, ženimo se/udajemo"!?

SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 18:59