StoryEditor
Domaći nogometodržao prvi trening

Štimac: U Zadar su me doveli isključivo sportski motivi

Piše PSD.
8. siječnja 2015. - 18:35
Malo se naših klubova može pohvaliti kako su u iznimno kratkom vremenskom razdoblju privukli toliku medijsku pozornost kao što je Nogometni Klub Zadar, jer su nakon Ćire Blaževića u svoju svlačionicu privukli još jednog bivšeg izbornika reprezentacije Hrvatske, Igora Štimca. U svojem elegantnom stilu, u foajeu hotela Kolovare, novog trenera Zadra predstavio je Josip Bajlo, predsjednik Skupštine kluba koji je mikrofone brzo prepustio Štimcu, koji je biranim riječima pozdravio novinarski svitu.

- Čast mi je zadovoljstvo i ogromna obveza ovaj dolazak u Zadar, trebat će puno rada strpljena i "bokun sreće" , što bi rekli, da uspijemo ono što trebamo napraviti ovdje. Nadam se da će naši sportski motivi, naše sportsko prijateljstvo rezultirati bodovnim učinkom koji će biti nužan da bi Zadar i dalje ostao prvoligaš - uvodno će Štimac, koji je i te kako svjestan što ga očekuje, jer njegov novi klub je na samom dnu ljestvice. Zna i korake koje će morati poduzimati

- Očekuje nas jako puno posla, znamo koliko imamo bodova, znamo da igrački kadar nije u najboljem stanju! Ono što moj prvenstveni plan jeste taj da moram aktivirati sva svoja prijateljstva koja sam stekao godinama rada u hrvatskom nogometu po pitanju onoga što treba učiniti da bi se pomoglo Zadru, jer znamo kakva je situacija. I tu ću se maksimalno angažirati!

A igračima koji su tu i koji će nam se priključiti pomognem da budu bolje nego što su sada i da jednim zajedništvom i kvalitetnim radom polučimo dobre rezultate - držao se Igor strogo onoga što valja učiniti na travnjaku. Međutim, bio je spreman i za pitanja koja nisu u izravnoj vezi s loptom, odnosno, novinare je zanimalo kako mu je doći u klub u kojem su se nedavno dogodila privođenja čelnih ljudi. Brzo je Štimac u stilu izvrsnog stopera otklonio mogućnost prebacivanja ne nogometnih pitanja u njegov šesnaesterac.

- Hvala vam lijepa,ovo je ovdje sportska tiskovna konferencija po svim drugim pitanjima možete ići na druga mjesta - zaustavio je Štimac ubrzo i kontru koja je uslijedila pitanjem vezanim uz kuloarske priče kako je uplatio tristo tisuća kuna za plaće igračima Zadra i je li kontaktirao Grad Zadar kao najvećeg dioničara kluba u svezi pozajmice, teklo je i dalje ispitivanje terena izvan terena.

- Moja je stvar kome sam, kad i kako i kada ću davati svoj novac! Nisam ja nikome ništa uplatio! Ističem, moji glavni motivi su isključivo sportski i molim da se i vi držite toga. Želim kazati da sam u proteklih godinu dana nakon odlaska iz reprezentacije imao sam jednu od najkvalitetnijih godina u životu, uživao sa svojom obitelji, sa svojom djecom. Ono što sam mislilo, ali nikad nisam glasno kazao jest da je moja priča u hrvatskom nogometu završila, ali evo pokazalo se da nije tako i da nikad ne smiješ kazati nikad - zborio je Igor kojeg je stiglo još jedno pitanje na temu njegove plaće.

- Nisam ovdje došao radi nikakve plaće, došao sam raditi. Moji, ponavljam, sportski razlozi i sportsko prijateljstvo s gradom Zadrom nisu nikakva tajna, to ne treba kriti - uzvratio je Štimac koji nikako nije dozvoljavao prolaz "felšanim" loptama i nastavio...

- Ono što mogu apelirati kao trener Zadra koji je po mnogima stavio sebe u neugodnu poziciju, međutim, nije me nimalo toga strah, jest to da se Grad Zadar i Zadarska županija probude. Jer znamo svi koliko je Zadar dao igrača, za reprezentaciju Hrvatske i gdje ti igrači sve danas igraju i šteta da Zadar ostane bez prvoligaša.

Njihova je dužnost da pomognu u minimalnom dijelu. Kontaktirao sam ljude u gradu i dali su obećanje da će pomoći - zaključio je Štimac koji nije propustio ponovno se vratiti na teren kazavši kako će za nekoliko dana biti poznato tko bi sve trebao doći u Stanove.

- Ja ću se pobrinuti da igračima ništa ne fali - podcrtao je Štimac, dok je Bajlo poentirao: " Štimac voli Zadar, a Zadar voli njega!"

A nakon današnjeg predstavljanja u hotelu Kolovare, novi trener Zadra održao je i prvi trening sa igračima.

dražen žura
foto: goran mehkek / cropix

Naravno, čuo sam se s Ćirom!

- Sudjelovao sam u tome da Ćire Blažević dođe u Zadar i mogu mu zahvaliti na onome što je učinio u želji da pomogne Zadru. Ostati će u dobro upamćen , pokušao je napraviti svoj maksimum malo su nespretno ispale neke stvari ali ne treba nikome ništa zamjeriti. Ćiro će i dalje imati status kojeg je stekao kao nogometni trener i svojim šarmom. Zaželio nam je sreću i sigurno da će nam trebati.

Luka Radman će također pomoći

Štimac je predstavio i Luku Radmana koji će u početnoj fazi priprema pomoći u kondicijskoj pripremi, pritom je istaknuo da se poznaju 30 godina i da mu je drago što se odazvao njegovom pozivu. Nadalje, u krugu klupskih prostorija uskoro će s radom početi dr Branimir Vajda i njegov " Medicinski fitness collum" koji će u svojem timu imati šest osoba i svi će oni biti na raspolaganju igračima kad je riječ o fizioterapiji i kineziterapiji, isto tako i građanima Zadra.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 14:59