Sve više sunčanih dana i porast temperatura nagovještaju početak turističke sezone. Istovremeno, s porastom temperatura dolazi i onaj puno nepopularniji porast - porast cijena. Posebno se to odnosi na barove i restorane, a na jedan takav primjer požalio se i korisnik Reddita, koji je objavio slike jelovnika jednog restorana s astronomskim cijenama.
Iako u sezoni ni ne možemo očekivati da ćemo povoljno jesti jela poput oborite ribe i slično, pizzu baš i ne bi smjestili u kategoriju vrhunske hrane. U ovom restoranu pizzu margheritu platit ćete 13 eura, capriciosu 17 eura, a one s nekim ekstra dodatcima poput kozica ili pršuta čak 19 eura. Ni blizu toliko pizza ne košta primjerice u Napulju, gdje možda rade i najbolju na svijetu.
Za one koji preferiraju pojesti komad ribe ili mesa, cijene su još više - filet lososa, tune ili lubina s prilogom platit ćete 24 eura, pržene kolutiće lignje s pomfritom 19 eura, pola kila škampa 37 eura... Nije za svačiji džep.
- Oće ovako bit u Splitu u svakom restoranu od svetog Duje? - pita se čovjek koji je objavio sliku jelovnika.
Jedan korisnik je komentirao da se više isplati za 19 eura avionom na tri dana otići do Napulja i tamo pojesti vrhunsku pizzu, dok drugi kaže da mu je prijatelj baš bio u Rimu te da su cijene niže nego u Splitu.