StoryEditorOCM
SplitPOLICIJA IH TRAŽI

Napadače na grupu gejeva iz Velike Britanije čekaju prekršajne i kaznene prijave, sve nam komentira splitski odvjetnik

Piše Petar Čikeš
19. srpnja 2024. - 13:40

Split je nažalost opet učinio korak unazad kada je tolerancija u pitanju. Ricky Liu, mladi tiktoker iz Velike Britanije sa svojim partnerom i grupom prijatelja odlučio je provesti ljetne praznike u Hrvatskoj. Na kupanju na poznatoj splitskoj plaži Bačvice dočekalo ih je ružno iznenađenje.

Tekst i video pogledajte OVDJE.

Zbog iskazane intimnosti u obliku zagrljaja, grupa homofobno nastrojenih kupača verbalno je napala Rickyja i njegovog partnera.

Nažalost, nisu stali samo na riječima. Uskoro su počeli bacati šljunak i cigarete na dvojac iz Britanije.

–Ali ono što me najviše prestrašilo je muškarac i žena koji su se upleli u sve to, vikali su da smo gay. Počeli su bacati šljunak na nas. A žena je pljuvala na pod. Bacali su i cigarete na mene. Tada smo odlučili otići s plaže. Onda je došao jedan muškarac, slijedio nas je i udario mog prijatelja Craiga u lice i zabio mu glavu u stablo – požalio se Ricky.

image
Instagram/Screenshot

Splitski odvjetnik Vinko Ljubičić prokomentirao je pravne implikacije izgreda koji se dogodio na Bačvicama.

Sve ovisi o intenzitetu napada. Oni koji su prema homoseksualnom paru iz Velike Britanije ispoljavali verbalnu agresiju i bacali šljunak na njim po mom mišljenju ostvarili su uvjet za podizanje prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. Kazne za taj prekršaj su uglavnom novčane – rekao nam je Ljubičić.

Sramota na splitskim Bačvicama: pratili gay mladiće, žena pljuvala, a muškarac ih tukao i glavom im udarao o stablo!

Sasvim druga stvar vrijedi za osobu koja je osobu napala fizički udarivši ju u lice. Tu ima elementara kaznenog djela nasilničkog ponašanja za koje je propisana i zatvorska kazna – zaključio je Ljubičić.

Odgovor policije o njihovom postupanju u navedenom slučaju nismo dobili do trenutka kada je tekst objavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:52