StoryEditorOCM
SplitNAPAD NA BAČVICAMA

Gradonačelnik Puljak osudio napad na gay turiste: ‘Loš imidž za otvoreni i gostoljubivi grad kakav Split uistinu jest!‘

Piše A. P.
19. srpnja 2024. - 15:12

Gradonačelnik Ivica Puljak osudio je napad na dvojicu mladih britanskih turista na Bačvicama. 

- Ovakvi ružni događaji svakako nisu dobri za imidž otvorenog i gostoljubivog grada kakav Split uistinu je. Osuđujemo ovaj i svaki sličan incident i očekujemo da policija što prije utvrdi sve okolnosti i sankcionira počinitelje - rekao je gradonačelnik Puljak. 

Podsjetimo, Ricky Liu, tiktoker i infulencer iz Londona, objavio je jedan video na TikToku i dva na Instagramu, u kojima opisuje svoje horor iskustvo u Splitu. Ricky je u Split došao s dečkom i skupinom prijatelja, od kojih su neki bili gay. 

Prvu vijest i video pogledajte na ovom linku: 

Sramota na splitskim Bačvicama: pratili gay mladiće, žena pljuvala, a muškarac ih tukao i glavom im udarao o stablo!

- Kupali smo se, zagrlili smo se, a onda su djeca na nas bacala pijesak i šljunak. Mislili smo da se možda netko igra i slučajno je palo na nas. A onda sam vidio 3 - 4 djece i mladih momaka kako bacaju pijesak na nas. Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pijesak i da nas puste na miru. A onda su se oni počeli kreveljiti, vikati da smo gay, ovo, ono. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo snimati fotografije, a onda opet napad mokrim pijeskom - ispričao je Ricky i dodao da su kasnije bacali šljunak i cigarete na njih, a jedan muškarac je udario njegovog prijatelja Craiga u lice i zabio mu glavu u stablo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:35