StoryEditorOCM
SplitCVIT MEDITERANA

Sramota na splitskim Bačvicama: pratili gay mladiće, žena pljuvala, a muškarac ih tukao i glavom im udarao o stablo!

Piše SPLIT SD
19. srpnja 2024. - 11:57

Grupa mladih britanskih turista odlučila je odmor provesti u Splitu. Otišli su kupati se na najpoznatiju splitsku plažu Bačvice. Međutim, tamo ih je dočekalo nimalo ugodno iznenađenje. 

Ricky Liu, tiktoker i infulencer iz Londona, postavio je jedan video na TikToku i dva na Instagramu, u kojima opisuje svoje horor iskustvo u Splitu. Naime, Ricky je došao s dečkom i skupinom prijatelja, od kojih su neki bili gay. 

- Kupali smo se, zagrlili smo se, a onda su djeca na nas bacala pijesak i šljunak. Mislili smo da se možda netko igra i slučajno je palo na nas. A onda sam vidio 3 - 4 djece i mladih momaka kako bacaju pijesak na nas. Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pijesak i da nas puste na miru. A onda su se oni počeli kreveljiti, vikati da smo gay, ovo, ono. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo snimati fotografije, a onda opet napad mokrim pijeskom.

Video na Instagramu možete vidjeti OVDJE i OVDJE, te ako imate TikTok - OVDJE

I onda sam rekao da je dosta. Nisam htio da skupina djece radi nad mnom i dečkom bullying na odmoru. Onda mi je dečko rekao da otiđimo samo, jer nam je bilo dosta neugodno. No, oni su nas počeli slijedili. Ali snimao sam ih cijelo vrijeme. Bilo me zaista strah za našu sigurnost. I ono, računao sam, djeca mogu biti derišta, ali odrasli... Bilo je odraslih oko njih. Ali ono što me najviše prestrašilo je muškarac i žena koji su se upleli u sve to, vikali su da smo gay. Počeli su bacati šljunak na nas. A žena je pljuvala na pod. Bacali su i cigarete na mene. Tada smo odlučili otići s plaže. Onda je došao jedan muškarac, slijedio nas je i udario mog prijatelja Craiga u lice i zabio mu glavu u stablo - naveo je Ricky, uz poruku:

- Ako si gay i ako ideš u Hrvatsku, moraš zaista paziti. Nisam ljut, nego razočaran. Sada se tijekom cijelog svog odmora moram bojati za svoju sigurnost - rekao je Ricky. 

A onda su krenule stotine i stotine komentara domaćih i stranaca na Instagramu, TikToku i raznim forumima:

- Ja sam iz Hrvatske, tako se ponašaju mladi momci koje u Splitu zovemo gaseri. 

- Tako mi je žao što ti se ovo dogodilo. 

- Veliki zagrljaj, žao mi je što ti se ovo dogodilo. Ali dobro si napravio što si ih snimio, hrabro od tebe. 

image

I n s t a g r a m

- Ja sam iz Hrvatske, molim te, oprosti. Većina Hrvata nije takva, to su nekulturne, neobrazovane budale i seljačine kojih ima svugdje. Fali im pola mozga i koji zub. 

- Balkan je prekrasan, ali balkanski mentalitet je smeće. 

- Izborio si se za sebe, bravo. 

- Znaš, mene je jednom napao tetovirani muškarac, bio je jako homofoban. A onda sam na njega naišao na gay aplikaciji Grindr. Možda je baš takav tip koji je udario tvog prijatelja, ne može se pomiriti sa svojom seksualnošću i onda tuče čeljade okolo kako bi dokazao da je mačo. 

image

I n s t a g r a m

- Ovo se događalo i u Velikoj Britaniji prije 20 godina. 

- Čekaj, čekaj, čuli smo da je Hrvatska mirna i sigurna. Je li ovo zaista istina? Nisam gay, ali ovo nije u redu i otkazujem svoj odmor u rujnu. Ma daj, recite mi da nije istina... 

- To su isfrustrirane i neostvarene seljačine koje nisu zadovoljne vlastitim životom. Nemaju ni mozga ni zubi, općeniti su problem za grad...

VIDEO 1.

VIDEO 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 12:13