StoryEditorOCM
Splita da je naučit naš?

Ima li kraja ludilu? Splićanki poštar dostavio 15 tuđih pisama, nije to ni po jada. Opravdanje iz HP-a je za antologiju

Piše Lucija Vujnović
10. studenog 2023. - 22:47

Građani su naviknuli gledati strane radnike, uglavnom Indijce i Nepalce, po gradu kako rade na gradilištima, u javnim WC-ima, donose dostave, no sada donose i poštu. 

– Od gotovo 9000 radnika, koliko ih radi u Hrvatskoj pošti, njih 72 su strani državljani. 45 radnika stiglo je iz Indije, Filipina, Nepala i Bangladeša dok je ostatak iz Europe, primarno iz susjednih zemalja poput Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine – poručili su iz Hrvatske pošte. 

Možda bi trebali nekoliko Hrvata poslati u svijet da raznose poštu po Indiji ili Bangladešu, pa da vidimo kako će se oni snaći. 

U međuvremenu, HP je to testirao, a rezultati "istraživanja" nisu baš najbolje ispali sudeći po fotografijama koje nam šalju čitatelji. 

– Dostavljeno je 15-ak pisama naših susjeda uz naš račun "Čistoće". Vidjela sam poštara Indijca, ali on nije bio u pratnji drugog poštara kako su kazali u HP-u, nego je bio sam samcat. Predstavnik stanara nam je rekao da je u njegovu sandučiću bilo 10 tuđih pisama. Pošti sam napisala prigovor – javila je čitateljica iz Papandopulove ulice. 

image

Pošta Split

Privatna Snimka/

Iz Hrvatske pošte su nam telefonski objasnili da je moguće, kao prvo, da poštar koji je tako ostavio poštu nije stranac nego "domaći poštar" (onda sve ok!) i da je, kao drugo, možda tako privremeno ostavio dok "nešto obavi" (možda ga je uhvatila hitna nužda). 

I što se, uostalom, Splićani žale, vidjeli bi njih u akciji po indijskim prometnicama! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 03:51