StoryEditorOCM
Savjetisvježina i kvaliteta

Kako odabrati najbolji komad mesa u trgovini ili mesnici: obratite pažnju na ove detalje, a ako vidite ovo - bježite

Piše Spiza SD
18. svibnja 2023. - 07:10

U posljednje vrijeme puno se priča o sigurnosti mesa i mesnih proizvoda, a potrošači postaju neugodno svjesni bezobraznih praksi kojima pribjegavaju neki proizvođači i distributeri, poput pumpanja mesa vodom u svrhu postizanja veće težine. Nakon napisa o višekratnom zamrzavanju i odmrzavanju istih komada mesa i preprodaje mesa neistinito deklarirane zemlje porijekla nije na odmet podsjetiti se dobrih starih pravila o prepoznavanju svježeg i visokokvalitetnog mesa.

Kvalitetno meso, za početak, treba biti odgovarajuće boje, a površina bi mu morala blistati. Teletina bi trebala biti svijetla, ali ne bijela, jednako tako i perad. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna, dok je za svinjetinu idealno da je blijedoružičasta. Vidite li meso sivkastih nijansi, od takvih komad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 23:23