Društvene mreže otkrile su nam još jedan slastičarski trend: lemon brownies. Bili bi to, kako im ime govori, browniesi od limuna, samo što ovo nipošto nisu browniesi nego blondies - bijeli browniesi. U koju ih točno kategoriju svrstati jedna je od čestih tema u komentarima pod objavama, no nama su više pažnje privukli oni koji su izrazili oduševljenje ovim sočnim i mirisnim kolačem sa snažnom osvježavajućom aromom limuna. Dodatna mu je prednost što može biti gotov za manje od pola sata. Vrijedi isprobati!
Lemon brownies
Sastojci:
100 g brašna
100 g šećera u prahu
150 g šećera
2 jaja
1 limun
malo soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija, a posudu za pečenje dimenzija otprilike 20 x 20 cm obložite papirom ili je namažite maslacem i pospite brašnom.
Pomiješajte brašno, šećer (kristal) i sol. Odvojeno pomiješajte jaja, koricu i sok od pola limuna.
Spojite suhe i mokre sastojke pa tijesto ulijte u posudu za oečenje i pecite 20-ak minuta.
Kad se malo ohladi prelijte ga glazurom od šećera u prahu i preostalog limunovog soka.