StoryEditorOCM
Receptiideja za ručak

Jeste li čuli za milanske odreske? Od bečkih se razlikuju po detalju koji mijenja sve, oduševit će vas okusom i sočnošću

Piše Spiza SD
29. travnja 2023. - 13:27

Znamo za bečke odreske, znamo i za zagrebačke, ali što su to milanski odresci? Jeste li ikad čuli za njih? Onako na prvi pogled ne razlikuju se puno od običnog pohanog mesa, no ako malo proučite recept postat će vam jasno u čemu je "caka" i zašto su baš milanski odresci, odnosno cotoletta alla milanese mnogima najdraža vrsta pohanog.

Milanski kotleti su, poput svih drugih pohanih odrezaka, uvaljani u brašno, jaja i krušne mrvice i prženi do lijepe rumene boje, no opisani postupak ima dvije male razlike od standardnog, a baš su one zaslužne za fini okus i sočnost: pripremati meso na milanski način znači koristiti vrlo tanke odreske i začinjenu prezlu.

Ovi se fini odresci tradicionalno poslužuju uz jednostavnu salatu od rikule, često uz dodatak rajčice, te uz malo limuna, osobito ako se odlučite za svinjetinu, a ne teletinu, što je također opcija. Pored toga, jako će se lijepo slagati uz pikantnu šalšu od poma začinjenu peperoncinom.

Odresci na milanski

Sastojci:

5 tankih odrezaka
2 jaja
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Meso istucite dok nije oko pola centimetra debelo i zarežite po rubu kako se prilikom prženja ne bi savijalo.

Svaki odrezak posolite i popaprite.

Na jedan tanjur stavite brašno, u drugom umutite jaja, a u trećem pomiješajte mrvice sa soli i paprom. Neki vole dodati i malo ribanog parmezana.

Umočite jedan po jedan odrezak u brašno, jaja i krušne mrvice pa ostresite višak.

U tavi zagrijte ulje za prženje pa pržite svaki odrezak oko tri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 11:02