StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZbog korone u domu za starije

Poruka najgorega dana otkako je virus došao u Hrvatsku je sljedeća: niti je smijenjen, niti je dao ostavku; HDZ-ovci tako  baš i ne rade

Piše Vinko Vuković/Slobodna Dalmacija
8. travnja 2020. - 16:59

Nije smijenjen.

Premda su neki mediji već bili javili vijest o smjeni ravnatelja županijskoga Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici, ta informacija pokazala se netočnom.

Ivan Škaričić, naime, nije smijenjen. Još uvijek.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, Škaričićev šef, na press konferenciji je kazao kako prikupljaju izvještaje o tome kako su se kronološki odvijali događaji u Domu.

- Kada dobijemo izvještaje epidemiološke službe i jesu li i koje greške napravljene u koracima, odgovorno tvrdim da će onaj tko ih je i ako ih je napravio snositi sankcije. To ćemo raditi vrlo ubrzano. Izvještaj o radu i postupcima u proteklih 15 dana smo dobili iz Doma. Epidemiološka služba će tijekom popodneva napraviti izvid - rekao je danas oko 13 sati župan Boban.

Ministrica demogafije Vesna Bedeković je kazala kako je nitko u posljednjih 10 dana nije obavijestio da se nešto čudno događa u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe. A ona Škaričiću ionako nije šefica. Dakle, nju ne treba ni pitati.

Premijer Andrej Plenković je pak kazao kako on neće dopustiti da nekoga napadaju samo zato što je HDZ-ovac. Nije rekao tko to Škaričića napada samo zato što je HDZ-ovac.

Sam Škaričić pak na ostavku nije ni pomislio. I dok je sinoć od televizije do televizije nesuvislo objašnjavao kako je došlo do zaraze u ustanovi kojom upravlja više od šest godina, danas je šutio.

Nije želio davati izjave, iako je novinare zanimala tek jedna: hoće li dati ostavku. No, kako HDZ-ovi funkcionari dokazano teško daju ostavke - bez obzira stavlja li im se na teret grijeh djela ili propusta jer se njih, je li, napada samo zato što su HDZ-ovci - tako je bilo i za očekivati da će današnji dan, a gorega od početka krize s novim koronavirusom ne pamtimo, proći kao da se ništa nije dogodilo.

Zašto bi, uostalom, čovjek dao ostavku?! Neka ga smijene. Valjda još ima tkogod zdrav, makar kakva nezaražena tajnica, da pripremi njegovo razrješenje.

27. travanj 2024 23:30