StoryEditorOCM
Zdravljelako mršavljenje

U samo nekoliko tjedana izgubio 13 kilograma i 12 centimetara u struku, i to - zbog disanja!

Piše mozaik sd
9. lipnja 2023. - 14:31

O gubitku kilograma i centimetara u struku razmišljaju mnogi koji imaju takvih viškova. Pri tome se nude najrazličitija rješenja, koja iziskuju promjenu prehrambenih navika, vježbanje ili odricanje od određenih vrsta hrane.

Japanski glumac Miki Ryosuke koristio je zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 centimetara u struku za samo nekoliko tjedana, točnije 49 dana. Takav rezultat nastao je kao sporedni efekt vježbi koje su mu propisali liječnici protiv bolova u leđima.

image

Prizor iz vježbi disanja koje dovode do gubitka kilograma

Screenshot YouTube

Ryosuke je tehniku nazvao dijetom dugog disanja, a svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim snažni izdah u trajanju od 7 sekundi.

Većina europskih liječnika podržava izvođenje vježbi disanja za mršavljenje i objašnjava ih na sljedeći način: Kada udišemo, kisik dospijeva do masnih stanica i raščlanjuje ih na ugljik i vodu. Što više kisika koristi naše tijelo, ono sagorijeva više masnoće. Kisik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira tok limfe i ubrzava metabolizam. Stručnjaci tvrde da ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kisikom.

Vježba se izvodi svakodnevno u trajanju od 2 do 10 minuta tako da se stane i ispruži jednu nogu naprijed, a drugu iza nje. Zatim je potrebno napregnuti stražnjicu i prenijeti težinu na zadnju nogu. Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave. Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela, prenose uspesnazena.com i Atma.

image

Nakon ove metode mora se mijenjati broj odjeće, ali to je premala cijena za boljitak (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:54