StoryEditorOCM
Zdravljejesensko blago

Štiti tijelo i dokazano pomaže u sprečavanju raka! Njena ljekovita svojstva odavno su poznata u narodnoj medicini, ukusna je, lako probavljiva i nutritivno bogata

Piše MOZAIK SD
8. studenog 2022. - 08:00

Ako je općeprihvaćena činjenica da je povrće puno vitamina i minerala, bundeve se posebno ističu jednim vitaminom, odnosno vitaminom A, jer sadrže čak 457 posto preporučene dnevne vrijednosti po obroku.

Jedna šalica bundeve pokriva i 42 posto dnevnih potreba za vitaminom C, koji jača naš imunološki sustav i štiti od infekcija. Količina kalija, mangana, vitamina E, B, B6, niacina, tiamina, folne kiseline, kalcija, magnezija, riboflavina i pantenske kiseline također nije zanemariva. Iako neki vjeruju da je bundeva puna škroba, moramo biti svjesni da nije svaki škrob isti.

Zimska bundeva također je dobar izvor omega-3 masnih kiselina.

Sjemenke bundeve štite nas od trakavica i drugih crijevnih nametnika, jer djeluju antiseptički, antimikrobno i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 04:16