StoryEditorOCM
ZdravljeBAREM ČAŠA DNEVNO

Spašava crijeva, pojačava protuupalne citokine i poboljšava raspoloženje, moramo ga piti: stručnjakinja tumači kome jedino može štetiti njegova živa i aktivna kultura

Piše Ana Dukić/Živim
13. rujna 2021. - 19:51

Kefir je fermentirani napitak poznat po svojim prednostima za zdravlje crijeva, a njegova konzistencija između jogurta i mlijeka pruža izvor nekoliko vitamina i minerala.

No, to su samo neke od prednosti kojih trebate biti svjesni. Evo sve što trebate znati o kefiru, uključujući i to koliko ga dnevno trebate popiti, piše Živim .

- U davna vremena kefir je bilo vrlo tražena superhrana, o tome je pisao Marko Polo, a u njemu se kupala Kleopatra - kaže Julie Smolyansky, izvršna direktorica Lifeway Foodsa.

Poznat po svom oštrom i pikantnom okusu, kefir ima laganu konzistenciju i može se konzumirati sam ili u smoothiejima i drugim receptima.

Budući da je fermentirano piće, bogat je izvor probiotika i drugih važnih hranjivih tvari. Kefir se može pripremiti od različitih vrsta mlijeka, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 09:10