StoryEditor
Zdravljeekstaze i mamurluci

Prirodni sokovi, čajevi i voda odlični su za kožu, dok je alkoholna pića isušuju i čine nas starijima. Alkohol utječe na još jedan razlog bržeg starenja

Piše PSD
25. studenog 2021. - 17:21
Alkohol može dovesti do dehidracije pa može dodatno postarati kožu ako se alkoholna pića konzumiraju u velikim količinama, kaže nutricionistica Amy GoodsonAFP

Ono što jedemo i pijemo može jako utjecati na izgled naše kože, a pokazalo se da neke stvari mogu uzrokovati da brže starimo.

S jedne strane voće, riba, prirodni sokovi, čajevi i puno vode su odlični za našu kožu, a s druge strane postoje namirnice koje ubrzavaju proces starenja, piše N1.

image
Alkoholna pića imaju velike učinke na jetru, zbog čega koža može izgledati starije
AFP

Prema istraživanju, najgore piće za kožu je alkohol jer upravo alkohol uzrokuje brže starenje. Alkoholna pića imaju velike učinke na jetru, zbog čega koža može izgledati starije.

Nutricionistica Amy Goodson objasnila je koje sve negativne učinke alkohol može imati.

“Koža s godinama postaje tanka i suha, a određeni vanjski čimbenici mogu ubrzati taj proces. Alkohol može dovesti do dehidracije pa može dodatno postarati kožu ako se alkoholna pića konzumiraju u velikim količinama”, ističe nutricionistica.

image
Prekomjerno pijenje alkohola na dnevnoj bazi može ostaviti dodatne negativne učinke na kožu tako što vam poremeti ritam spavanja
AFP

Prekomjerno pijenje alkohola na dnevnoj bazi može ostaviti dodatne negativne učinke na kožu tako što vam poremeti ritam spavanja. Studija objavljena u časopisu Nature pokazala je da osobe koje često konzumiraju velike količine alkohola imaju više problema sa spavanjem. Druga studija objavljena u časopisu Case Medical Center zaključila je da problemi sa spavanjem vode do bržeg starenja.

Eat this navodi da nije problem ako ponekad popijete umjerenu količinu alkohola, no nemojte pretjerivati i pripazite na to koliko alkohola pijete, piše N1.

item - id = 1146050
related id = 0 -> 1145261
related id = 1 -> 1143047
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 17:22