StoryEditorOCM
ZdravljeVeće zadovoljstvo

Potrebne su samo tri male promjene da biste poboljšali svoje zdravlje, izgled i generalno raspoloženje

Piše Melita Pavlek/Živim
9. travnja 2021. - 17:36

Davno je prošlo vrijeme kada sam u novu godinu ulazila s bezobrazno velikim planovima. Danas barem pokušavam birati svoje bitke i izabrati svoje ciljeve. Odlučila sam se za jednostavnu taktiku. Jedan sanjalački veliki cilj i ostali manji, drugima gotovo banalni pa ih ne želim ovako javno dijeliti. Ipak postoji nešto što bez previše muke možete već danas ubaciti u svoju rutinu. I iako izgleda kao sitnica nakon samo par tjedana imat će ogroman učinak i na vaše raspoloženje i na vašu figuru i na vašu kondiciju, piše Živim.

A ne košta gotovo ništa! To su:

1. Dnevno kretanje

Osim što su teretane malo zatvorene malo otvorene, ovo je nešto što je OTVORENO STALNO. A zapravo ga tako malo koristimo. Rastegnite vaše tjelesne aktivnosti kroz dan i prilagodite ih vašem ritmu. Odučite da ćete svaki dan 20 minuta duže hodati, penjati se na posao stepenicama umjesto liftom ili iskoristiti pauzu kako biste otišli u najudaljeniji kafić. Dokazano je da je to jedan od najvažnijih načina preventive za puno ozbiljnih bolesti. Uvedite kretanje u rutinu i prestanite se pravdati lockdown ograničenjima. 

2. Napravite makeover u frižideru

Sve je zapravo tako jednostavno. Ako doma nemate vrećicu čipsa onda s njim neće sjesti ispred tv-a i smazati ga u deset minuta. Umjesto toga probajte barem u planiranoj kupnji povećati povrće i voće u frižideru koliko god to teško bilo na početku. I mrkva nije loš odabir za zdravi snack ako vam je pri ruci? A u ovo doba preporučujem rotkvice. Bit će možda čudno prvih par dana, ali ako ih kombinirate s na primjer namazom od slanutka, mogu biti odlična i zdrava večera. 

3. Priuštite si pregled

Prestanite kukati kako vam tvrtka ne osigurava sistematski pregled svake godine i učinite to sami za sebe. Zbrojite ulaganje u automobil i MAKAR POLA OD TE SUME uložite u jedan dobar check up vlastitog stanja. Bitno je da stvorite vrijeme koje je rezervirano samo za vašu dobrobit. Preventivni pregledi puno puta spašavaju živote. Nemojte zbog lijenosti zanemarivati signale koje vam šalje tijelo. Sebi ste naj-VAŽNIJI. Ili bi barem tako trebalo biti!

Ovog proljeće učinite mali pomak i samo gledajte kako se mijenjate. Na bolje….

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 02:52