StoryEditorOCM
Zdravljeveliko istraživanje

Plodnost muškaraca i žena može se povećati ovom vrstom prehrane, poznato je što sve treba konzumirati

Piše Mozaik SD
25. siječnja 2023. - 15:48

Problem s plodnošču muče brojne parove diljem svijeta i u svrhu njegova rješenja poseže se za različitim medicinskim rješenjima. Međutim i za taj problem, kao i za neke druge, postoji prirodno rješenje.

Kako su pokazali rezultati velikog istraživanja Sveučilišta Monash, Sunshine Coast i Sveučilišta Južne Australije, plodnost muškaraca i žena povećava mediteranska prehrana, jedna od najpopularnijih u svijetu.

image

Za parove koji se muče s plodnošću vijest o učincima jedne vrste prehrane bit će odlična

AFP

Mediteranska prehrana promiče konzumaciju namirnica poput cjelovitih žitarica, ribe, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, povrća i orašastih plodova, dok ograničava crveno i prerađeno meso.

Ta prehrana smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i rizik od smrtnosti te pomaže u ostvarivanju drugih zdravstvenih prednosti.

image

Put do začeća ne vodi samo preko laboratorija

AFP

"Ohrabrujuće je što smo pronašli dosljedne dokaze da pridržavanjem protuupalne prehrane, one koja uključuje mnogo višestruko nezasićenih ili zdravih masti, flavonoida kao što je lisnato zeleno povrće te ograničene količine crvenog i prerađenog mesa možemo poboljšati plodnost", navela je jedna od glavnih autorica studije Evangeline Mantzioris, prenosi Klix.ba.

To je još jedna potvrda vrijednosti mediteranske prehrane, čije su kvalitete odavno prepoznali nutricionisti pa se ona raširila svijetom. Nakon ovih spoznaja, konzumenata mediteranske prehrane zasigurno će biti i više.

image

Djelić jelovnika glasovite mediteranske prehrane

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 17:58