StoryEditorOCM
ZdravljeBUDITE OPREZNI

Pijete magnezij, a ne razmišljate o tome što u sebi sadrži: pri kupnji ovog dodatka treba pripaziti na važan detalj

Piše mozaik sd
3. svibnja 2023. - 10:53

Za zdrave, jake mišiće obično se preporučuje redovito uzimanje magnezija. Važno je znati da nije svaki od magnezija koji su dostupni na tržištu jednake kvalitete, zbog čega treba biti oprezan pri donošenju izbora, piše City magazine.

Aditivi se često dodaju i suplementima, i treba imati u vidu da tijekom dužeg vremena, uslijed akumulirajućeg efekta, ove supstance mogu potencirati razvoj pojedinih neželjenih djelovanja, kaže u svom novom videu magistra farmacije Kristina Milošević, kreatorica aplikacije "Izbjegni aditive".

Aspartam je samo jedan u nizu štetnih aditiva s kojim treba biti oprezan, on se povezuje s vrtoglavicama, gubitkom sluha, potencijalnom "kancerogenošću", Alzheimerovom bolesti… Uz to dovodi  do povraćanja, alergijskih reakcija, atopijskih dermatitisa i čitavog niza neželjenih posljedica.

"Iako se u svakom pojedinačnom proizvodu aditivi nalaze u "sigurnim količinama“, ne treba zanemariti akumulirajući efekt“, tvrdi Kristina.

Aspartam se u ovom magneziju možda nalazi u "sigurnim količinama“, ali ne treba zanemariti činjenicu da ga ima u mnogim proizvodima koje ljudi svakodnevno koriste - kao na primjer žvakama, umjetnim zaslađivačima, i tako dalje. Stoga je jasno da je potrebno voditi računa da "sigurna količina“ ne bude prekoračena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 20:46