StoryEditorOCM
ZdravljeZDRAV OBROK

Fitness trenerica tvrdi da joj je ovaj jeftini proteinski ručak pomogao da izgubi 40 kila: Ima samo 472 kalorije

Piše Nina Čiča/Živim.hr
19. studenog 2023. - 09:30

Fitness trenerica koja je u godinu i pol smršavjela gotovo 40 kilograma otkrila je recept za jeftin i proteinima bogat obrok koji joj pomaže u održavanju dobre linije. Što je najbolje, priprema ne traje dugo i jednostavna je, piše Živim.hr.

U svom postu koji je objavila na društvenim mrežama, a koji je pogledan gotovo milijun puta, 23-godišnja Emma Logsdon potiče svoje pratitelje da isprobaju ovaj jeftin ručak na bazi piletine, povrća i riže koji njoj pomaže da bude sita tijekom dana. Omiljeni podnevni obrok ove influencerice uključuje čak 40 grama proteina i lako se može pripremiti unaprijed.

Logdson pripremu svog štedljivog obroka počinje s oko 3/4 šalice kuhane bijele riže. Zatim je na redu 1/3 šalice blanširanih (ili kratko skuhanih u mikrovalnoj) zelenih mahuna. Onda dodaje oko 120 grama unaprijed pripremljene piletine.

- Sve što trebate učiniti je kupiti pileća prsa, narezati ih na male komadiće, začiniti po želji i zatim ubaciti u zračnu fritezu ili poržiti na tavi - pojašnjava Logsdon. Posljednja stvar koju dodaje je šalica pirea od avokada.

Konačan obrok sadrži samo 472 kalorije, 48 grama ugljikohidrata, 13 grama masti i 40 grama proteina. Sastojke, kaže, kupuje na veliko te pripremi ručak za nekoliko dana.

Što protein radi u tijelu

Proteini su važni makronutrijenti koji pomažu kod gubitka kilograma i izgradnje mišićne mase. Kada govorimo o sitosti, brojne studije su pokazale kako su proteini, u odnosu na masti i ugljikohidrate, najučinkovitiji.

Imaju vitalnu ulogu u izgradnji i regeneraciji tkiva i upravo zato je to makronutrijent kojim se treba „napuniti” nakon napornog treninga. Osim toga, važan je i za proizvodnju hormona i enzima te za zdravlje kože, kose i kostiju. Protein je i odličan za osjećaj sitosti i za održavanje razine šećera u krvi u normalnim vrijednostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:29