StoryEditorOCM
ZdravljeUČINITE SI USLUGU

Ako svaki dan nakon buđenja primjenite ovu jednostavnu naviku - vaše tijelo će procvjetati

Piše MOZAIK SD
28. veljače 2023. - 07:30

Unos vode jako je bitan za zdravlje i funkciju našeg organizma. Ipak, osim na unutarnje stanje našeg tijela, redovito pijenje vode utječe i na izgled naše kose i kože. Ako još nemate naviku da čim ustanete popijete čašu vode, ovo će promijeniti vaše mišljenje, piše Stil.

Evo što se događa s vašim tijelom ako odmah nakon buđenja popijete čašu vode:

1. Izbacujete štetne tvari iz tijela

Naše tijelo se tijekom sna regenerira i razgrađuje unesene toksine. Čaša vode nakon buđenja pomaže nam da izbacimo sve štetne tvari iz organizma i potiče proizvodnju krvnih i mišićnih stanica.

2. Ubrzava vam se metabolizam

Pijenje vode na prazan želudac povećava potrošnju energije do 24 posto u narednih 60 minuta. Ubrzan metabolizam znači i bolji rad probavnog sustava. Kada se dovoljno hidrirate, lakše vam je izgubiti i višak kilograma.

3. Smanjuju vam se problemi s probavom

Probavni poremećaji produkt su povećane kiseline u želucu. Ako vam kiselina uđe u jednjak, osjetit ćete nepoželjan okus u ustima i peckanje u grudima.Pijenje vode nakon ustajanja razrađuje kiselinu i sprječava ovu neugodnu pojavu. Osim toga, voda priprema želudac i za prvi obrok u danu.

4. Blista vam koža

Dehidracija uzrokuje širenje pora i stvaranje privremenih bora na tijelu. Konzumiranje vode, s druge strane, potiče cirkulaciju krvi, što poboljšava i ujednačava izgled kože.

5. Sjajnija vam je kosa

Nedovoljan unos vode može imati negativan utjecaj na rast kose. Voda čini četvrtinu težine kose i vlaži je iznutra. Nedovoljno tekućine uzrokuje tanku i lomljivu kosu.

6. Preventirate urinarne infekcije i kamenac u bubregu

Pijenje vode ujutro jako je važno kako biste izbjegli bubrežni kamenac i infekcije mokraćnog sustava. Dovoljna količina tekućine razgrađuje želučanu kiselinu i ispire toksine iz tijela.

7. Jača vaš imunitet

Ova navika pomaže i u održavanju ravnoteže limfnog sustava. Time postajemo manje osjetljivi na bolesti i infekcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 15:04