StoryEditor
ZdravljeOkus je nevjerojatan

'Pepavi' šipak izbjegavate, ali njegov sok u kombinaciji s još jednom sezonskom voćkom daje energetsku bombu: ova 'čaša zdravlja' baš vam treba ujutro, uopće nije teško kad otkrijete pravi trik

Piše J. V.
4. studenog 2019. - 08:31
šipakshutter

Ako za sebe volite reći da "niste jutarnji tip", vjerojatno vam u rane sate ne pada na pamet baviti se ičim doli ispijanjem šalice kave. Prsti se još nisu razbudili za prebiranje po mobitelu, televizijski program vas umara? Glas ukućana ne želite ni čuti, a ni ne pomišljate na hranu?

Ok, prijeđimo s "dijagnoze" na liječenje. A lijek za jutarnji blues možda se krije u soku koji će vam donijete energije i malo vam obojati sivilo u koje ste zapali s prvim taktovima omiljene melodije vašeg alarma.

Dva ploda koja su trenutno u sezoni igraju ključne uloge u ovome receptu, a ako ste poželjeli pri samome spomenu jednog od njih napustiti stranicu, promislite opet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tel Aviv Lifestyle Guide (@telavivstyle_) on

Jer nećete morati čistiti šipak, a ni udarati ga žlicom kako bi iz ovog "pepavog" ploda ispale sjemenke pune vitamina C. "Trik" koji donosimo jednostavan je i isproban, a rezultira čašom punom soka od slatkog nara.

Podiže seksualnu želju, jača imunitet i tjera depresiju: evo kako napraviti sok od šipka - bez blendera, sokovnika i nereda

Sve što trebate je poslužiti se posudom koja vam služi za cijeđenje soka od limuna i naranče. Prerežite šipak napola i nastavite kao što biste to napravili s narančom. U videu pogledajte kako.

 

A kako bi vaša "energetska bomba" bila kompletna, poslužite se voćkom koja je trenutno također u sezoni. Mandarina je jedna od citrusnih vladarica, vitamina C ima napretek, a u kombinaciji sa šipkom donosi i - nevjerojatan okus.

Iskoristite sezonu mandarina! Donosimo sedam razloga zbog kojih je konzumacija ovih ukusnih plodova vrlo korisna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gavinedda (@gavinedda77) on

Dosad ste već vjerojatno zaključili da vam baš ovaj sok treba u rane jutarnje sate, ali ako slučajno nemate pri ruci cijedilicu za citruse, možete se poslužiti još jednim trikom, ekstremno popularnim među ljubiteljima šipka na društvenim mrežama.

Sve što pak ovdje trebate je uzeti oštricu nekog tankog noža ili drobilicu za led, probiti šipak te vrtjeti ju kako biste zdrobili sjemenke. Zaokružite nekoliko puta, potom samo okrenite šipak i u čašu ulijte dobiveni sok. Ovako:

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 18:37