StoryEditorOCM
Trendtko ne voli kokoš?!

Sočno meso i hrskava korica, tko bi tome odolio? Znamo tajne savršeno pečene piletine: trik je u marinadi i temperaturi, isprobajte naš recept!

Piše Mirela Goreta
9. travnja 2020. - 13:51

Piletina je namirnica mjeseca, kako prošlog, tako, po svemu sudeći i ovog. Stoga nije na odmet još jedan recept s 'kokošom' u glavnoj ulozi, ovog puta cijelom. Jednostavan je i jamči sjajan rezultat.

Tajna je u marinadi koja će meso lijepo omekšati i aromatizirati, a donosimo vam i precizne upute za pečenje, kako bi meso ostalo sočno baš kako treba, a korica hrskava. 

Količine nisu strogo određene pa ih prilagodite svom ukusu, odnosno onome što imate pri ruci. Isto vrijedi i za začine. Predlažemo vam da se oslonite na peršin i ružmarin koji se lijepo slažu s piletinom, no nećete pogriješiti ni s timijanom.

Ipak, sa začinima nemojte pretjerati, jer šteta bi bilo da prekriju neodoljiv miris svježe pečene piletine.

Aromatično pečeno pile

1 pile

senf

maslac

vino

maslinovo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 00:28