StoryEditor
Trendisprobali smo

Neobičan trik protiv boli u leđima i išijasa: olakšajte si muke pomoću malenog predmeta kojeg vjerojatno imate kod kuće, ne može biti jednostavnije

Piše PSD
11. veljače 2020. - 09:14
Shutterstock

Bol u leđima nešto je što će 80 posto ljudi osjetiti u barem jednom periodu svog života. 

Bilo da svakodnevno dulje vrijeme provodite u sjedećem položaju, ne krećete se dovoljno ili su vam se s godinama nagomilale gadne navike koje imaju nepovoljan utjecaj na vašu kralježnicu, kosti i zglobove, ovo zdravstveno stanje nikako ne biste smjeli ignorirati. 

Isto tako, bitno je znati razlikovati klasičnu bol u leđima i upalu išijatičnog živca ili popularnije išijasa. U ovom slučaju  od iznimne je važnosti pravovremeno prepoznati simptome te se u konačnici adekvatno liječiti.

Iskušajte jednostavni trik koji bi ovo neugodno stanje mogao uspješno ublažiti. Možda ćete i zaboraviti kakvog je osjećaja išijas.

Išijatični živac mješoviti je živac te najduži i najdeblji u ljudskom tijelu. Nalazi se s obje strane tijela, a proteže se od donjeg dijela leđa, preko stražnjeg dijela bedra pa sve do nožnih prstiju čega su itekako svjesni svi koji su iskusili jaku i oštru bol u nekom dijelu.

Nebrojno je oblika prirodnog liječenja išijasa i boli u leđima, a jedan od praktičnijih i jeftinijih svakako je ovaj s teniskom lopticom. Zapravo s dvije.

Postupak je vrlo jednostavan. Lezite na leđa, a loptice namjestite između kralježnice i rebara ili na mjesto na kojem osjećate najveći pritisak.

Sljedeće što trebate napraviti jest pomicati svoju zdjelicu naprijed-nazad ili lijevo-desno, dopuštajući lopticama da se lagano miču i masiraju leđa. 

Dišite dukoko dok to činite i ponavljajte radnju 5 minuta. Nakon nekog vremena osjetit ćete lagano opuštanje. U slučaju da vam neki pokret krene izazivati nelagodu, nemojte ustrajati u njemu već pokušajte pronaći bolji položaj. 

Za dugotrajnije rezultate, uz spomenuti trik potrebno se svakodnevno više kretati, piti dovoljno tekućine, zdravo se hraniti, prestati pušiti i dovoljno spavati. 

Ako imate izraženiji problem, obratite se liječniku, a pored toga pokušajte s jogom, pilatesom, kiropraktikom ili masažom. Sve navedene stavke pozitivno će utjecati na kvalitetu vašeg života.

#IšIJAS#BOL U LEđIMA

Izdvojeno