StoryEditorOCM
Slatkočokolada-vanilija

Torta gotova za 15 minuta: promiješajte, prebacite u kalup i dobro ohladite, uživat ćete u svakom zalogaju. Tajna je u...

Piše T. S. M.
4. kolovoza 2024. - 08:15

Ne bismo imali ništa protiv jedne lijepe, debele fete dobro ohlađenog kolača, ali nekako nam volja za pripremom kolača baš i nije na osobitoj visini... Vjerujemo da nas razumijete te da ste i sami u sličnom raspoloženju. A možda kod vas volje ne manjka, ali se ne smatrate dovoljno upućenim ili spretnim za pripremu slatkoga?

U svakom slučaju, problem je riješen: imamo recept za kolač oko kojeg ne treba puno truda, a niti znanja i vještine. Priprema ne može biti lakša, a posao olakšavaju mudro odabrani sastojci. Jedan od njih su čokoladni keksi od kojih ćete napraviti podlogu, ali ćete ih također umiješati u nadjev. 

Zahvaljujući njima, nećete se gnjaviti s izradom i pečenjem tijesta niti ćete morati kuhati kreme i topiti sastojke na pari - sve što trebate biti u stanju napraviti je pomiješati sastojke, prebaciti ih u kalup i zatim malo pričekati da se sve stisne. A to mogu čak i početnici u pripremi slastica.

Brza torta s keksima

Sastojci:

500 g čokoladnog keksa
150 g šećera u prahu
50 g maslaca
500 ml slatkog vrhnja
400 ml milerama ili kiselog vrhnja
malo mlijeka po potrebi 
par kapi arome vanilije

Priprema:

Sameljite kekse, dio možete ostaviti u malo većim komadićima.

Otopite maslac. Oduzmite oko 1/4 keksa pa ga pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa za torte.

Istucite slatko vrhnje u ne potpuno čvrst šlag, po želji odvojite malo za ukras.

Kiselo vrhnje ili mileram pomiješajte sa šećerom u prahu i aromom vanilije pa ih dodajte u šlag zajedno s ostatkom mljevenog keksa. Pomiješajte, a ako je previše gusto dodajte malo mlijeka. Smjesu prebacite na podlogu od keksa, poravnajte i tortu prebacite u hladnjak da se dobro stisne. Na kraju ukrasite preostalim šlagom i krupnijim komadićima keksa.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 21:12