Tjestenina i tikvice uvijek su dobar spoj, a još kad se u tu priču umiješaju dodaci poput pancete, kao u receptu koji smo vam nedavno predložili (podsjetite se ovdje), dobijemo spoj kojem je teško odoljeti. Ovoga puta predlažemo vam da tikvicama i tjestenini dodate tunjevinu, a zatim i jedan dodatak koji Talijani, meštri od pašte, jako vole: pangratto - odnosno prezlu i to ne bilo kakvu nego preprženu sa začinima. Taj mali detalj podići će jednostavno jelo na sasvim novu razinu!
Tjestenina s tunjevinom, tikvicama i limunom
Sastojci:
320 g tjestenine
200 g ocijeđene tunjevine u ulju
50 g krušnih mrvica
4 slana inćuna
2 tikvice
1 limun
1 režanj češnjaka
suha čili papričica po ukusu
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u loncu s puno slane vode. Ocijedite i sačuvaj...