StoryEditorOCM
Slanobez prženja

Tikvice su glavni sastojak za brzi ljetni obrok, no ništa bez ‘tajnog dodatka‘: Dalmatinka ima super recept za polpete!

Piše T. S. M.
4. kolovoza 2024. - 16:06

Svatko od nas voli kuhati i jesti na svoj način, no vjerujemo da su nam neke stvari ipak zajedničke: ljeti velika većina nas ne voli jaka, teška i previše začinjena jela, a ne voli ni trošiti previše vremena u kuhinji za pripremu hrane.

A možda bismo među stvari koje su mnogima zajedničke mogli uvrstiti i ljubav prema tikvicama. Od kad im je počela sezona ne možete se zasititi recepata koje vam nudimo za njihovo pohanje, kuhanje, prženje, pečenje, pirjanje...

Jedno od vrlo zgodnih jela s tikvicama su popečci, odnosno poplpete od tikvica, zovite ih kako god hoćete. Ovog vam puta nudimo recept za polpete od tikvica koje možete peći u pećnici, umjesto da se znojite pored špahera.

Dobili smo ga od Nives Perice koju pratimo na Instagramu Tajni začin. Pored tikvica, koje su glavni sastojak, trebat će vam još i "tajni dodatak" - svježi sir.

"Umjesto brašna možete koristiti i zobene pahuljice ili mekinje, ja sam se ovaj put odlučila za kukuruzno brašno", poručila je Nives.

Polpete od tikvica i svježeg sira

Sastojci:

1 velika tikvica (moja je imala 1 kg)
250 g svježeg sira
1 jaje
2 žlice sezama
4-5 žlica brašna po želji
začini po želji

Priprema:

Naribajte tikvicu, ostavite je da pusti vodu pa je ocijedite. Pomiješajte je s ostalim sastojcima, oblikujte polpete i složite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih ispecite u pećnici.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 22:08