StoryEditorOCM
Slanospecijalitet

Krumpiri na način koji obožavaju slavni kuhari: hrskavi su izvana, meki iznutra, a tek okus... Ovo je njihova tajna

Piše T.S.M.
9. prosinca 2023. - 08:15

Volite li pečeni krumpir, morate znati za jelo koje se zove krumpir na lyonski odnosno pommes de terre sautees a la Lyonnaise. Njegova je posebnost u tome što se najprije kuha, tek zatim peče na tavi, a tajna neodoljivog okusa i specifične teksture leži u - octu.

Ocat, i to bijeli, se dodajte vodi za kuhanje kao se krumpir ne bi raspao i kako bi ga prožeo svojom aromom, što rezultira bogatim okusom ovog zapravo sasvim jednostavnog jela. Neki chefovi u završnoj fazi dio octa zamjenjuju limunovim sokom, neki umjesto maslaca vole koristiti masnoću od pečenja, neki češnjak dodaju tek na kraju, a vi radite kako vam se čini najbolje i najukusnije.

Donosimo osnovni recept pa se poigrajte prema želji. Inače, ovo je jedan od čak pet službenih recepata za krumpire na lyonski, prvi je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2025 10:10