Ovo je najbolji domaći kruh s češnjakom koji ćete ikada napraviti. Ima svježeg začinskog bilja, krcato aromatičnog pečenog češnjaka i savršeno je hrskav.
Ovaj jednostavan recept ukusan je, gotov za 20 minuta i bolji od onog iz trgovina. Naša preporuka je da koristite fini domaći češnjak zbog intenzivnijeg okusa i pripazite prilikom rezanja kruha tako da sačuvate krajeve, kako nadjev, prilikom pečenja, ne bi iscurio.
O ovom famoznom kruhu ne treba više ništa pisati. Isprobajte recept i guštajte!
Kruh s češnjakom
Sastojci:
1 baguette
1/2 šalice otopljenog maslaca
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
prstohvat soli
pola šalice svježe ribanog parmezana
ili ½ šalice naribanog mozzarella sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obližite papirom za pečenje. Prerežite kruh na pola po dužini i stavite na lim, s prerezanom stranom prema gore.
U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac, češnjak, peršin i sol dok se dobro ne sjedine. Ravnomjerno rasporedite po kruhu te ga omotajte u foliju.
Pecite 10-15 minuta ili dok blago ne porumene na rubovima. Za dodatni nadjev iskoristite mozzarellu ili parmezan (ako volite puno rastopljenog sira, iskoristite oboje). Dodajte ga zadnje 2 minute pečenja, a foliju sad ostavite rastvorenom te čekajte dok se sir ne rastopi.
Ako volite hrskaviji kruh s češnjakom, pecite ga još 3-5 minuta, pažljivo promatrajući dok ne dobije zlatnu boju koliko želite.
Poslužite toplo i uživajte!