StoryEditorOCM
SlanoStaro jelo, novi način

Sataraš zbog kojeg ćete pomazati tanjur: na ovaj način bit će super čak i ako paprike, pome i tikvice nisu top kvalitete

Piše T. S. M.
23. srpnja 2024. - 10:44

Ovih je dana pravi užitak proći preko pazara i vidjeti svo ono obilje poma, tikvica, balancana i kukumara. Još je ljepše vidjeti ih u vlastitom vrtu, ali što se može, daj što daš. Posluže nam čak i oni pomalo otužni plodovi iz trgovine, ako znamo dobar recept. A mi ga znamo.

Riječ je o receptu za sataraš koji se od klasičnog razlikuje po tome što uključuje pečenje u pećnici. Na taj se način okus povrća intenzivira što spašava stvar ako radite s ne osobito svježim i kvalitetnim povrćem. A tek ako nabavite ono "pravo", domaće, e onda ćete baš uživati.

Pečeni sataraš

Sastojci:

6 rajčica
5 paprika
3 režnja češnjaka
2 luka
1 tikvica
ulje ili malo masti
začini po želji
sol, papar

Priprema:

Svo povrće očistite i nasjeckajte na kockice pa ga začinite po želji.

Posudu u kojoj ćete ga peći obilno premažite mašću ili uljem. Dodajte povrće pa pecite 15-ak minuta, nakon čega sve dobro promiješajte i nastavite peći. Nakon 15 minuta ponovite postupak pa pecite još 15 minuta.

Poslužite uz rižu kao kompletan obrok ili uz meso kao prilog. Ostatak pospremite u hladnjak i čuvajte 3-4 dana, a možete ga i zamrznuti. Ovako pripremljen sataraš lijepo prija i hladan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2024 10:45