StoryEditorOCM
Slanogotovo za 35 minuta

Rižot s kozica po jednostavnom, a odličnom receptu: poseban gušt daje mu ovaj sastojak, ali morate znati kad ga staviti

Piše T. S. M.
9. svibnja 2025. - 14:47

Što biste mogli danas skuhati, a da je ukusno, zdravo, sezonski - i morsko? Priznajte, nije lako udovoljiti svim tim uvjetima, ali mi smo uspjeli. Danas kuhamo rižot s kozicama i mladim graškom, a isto savjetujemo i vama.

Poslušate li naš savjet, trebat će vam recept pa vam ga evo. Još bismo vam nešto sad mogli trabunjati o tome kako je to top kombinacija, ali, oprostit ćete nam, u priši smo, gori nam špaher...

Rižot s kozicama i mladim graškom

Sastojci:

500 g kozica
200 g mladog graška
50 g maslaca
100 ml bijelog vina
90 g riže po osobi
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
riblji ili pileći temeljac
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodajte češnjak. Umiješajte rižu i miješajte dok ne postane lagano prozirna, zatim ulijte bijelo vino.

Kuhajte dok vino ne ispari, a potom nastavite dolijevati temeljac u nekoliko navrata, miješajući, dok riža ne postane al dente.

Otprilike deset minuta prije kraja kuhanja dodajte i mladi grašak, kako bi ostao svjež i zadržao boju.

Kozice posebno kratko prepržite na tavi i dodajte ih rižotu pred kraj kuhanja.

Na kraju umiješajte maslac, po želji i malo sitno sjeckanog peršina. Posolite i popaprite po ukusu te poslužite dok je jelo toplo.

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2025 14:47