
Što biste mogli danas skuhati, a da je ukusno, zdravo, sezonski - i morsko? Priznajte, nije lako udovoljiti svim tim uvjetima, ali mi smo uspjeli. Danas kuhamo rižot s kozicama i mladim graškom, a isto savjetujemo i vama.
Poslušate li naš savjet, trebat će vam recept pa vam ga evo. Još bismo vam nešto sad mogli trabunjati o tome kako je to top kombinacija, ali, oprostit ćete nam, u priši smo, gori nam špaher...
Rižot s kozicama i mladim graškom
Sastojci:
500 g kozica
200 g mladog graška
50 g maslaca
100 ml bijelog vina
90 g riže po osobi
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
riblji ili pileći temeljac
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodajte češnjak. Umiješajte rižu i miješajte dok ne postane lagano prozirna, zatim ulijte bijelo vino.
Kuhajte dok vino ne ispari, a potom nastavite dolijevati temeljac u nekoliko navrata, miješajući, dok riža ne postane al dente.
Otprilike deset minuta prije kraja kuhanja dodajte i mladi grašak, kako bi ostao svjež i zadržao boju.
Kozice posebno kratko prepržite na tavi i dodajte ih rižotu pred kraj kuhanja.
Na kraju umiješajte maslac, po želji i malo sitno sjeckanog peršina. Posolite i popaprite po ukusu te poslužite dok je jelo toplo.
Komentari (0)
Komentiraj