StoryEditorOCM
Slanoljubav na 1. zalogaj

Punjene paprike za bonkuloviće: pripremaju se lako, a s tanjura nestaju rekordnom brzinom - odmah napravite duplu dozu!

Piše SD SPIZA
2. kolovoza 2023. - 15:16

Paprike su uvijek idealan prilog, pogotovo pečene i mirisne. Ako ste u nedostatku inspiracije ‘zaglibili‘ s uvijek istim jelima, probajte ovaj jednostavan recept koji će vas, sigurni smo, oduševiti na prvi griz. 

Riječ je o paprikama punjenim feta sirom i kiselim vrhnjem, aromatiziranima maslinovim uljem i začinima. Po želji im za još intenzivniji okus možete dodati i komadiće šunke, masline, češnjak, kapare ili koji drugi slasni dodatak po svom guštu.

Očekujete li goste, slobodno pripremite duplu dozu, jer sasvim će se sigurno smazati i zadnji komadić.

Pečene paprike punjene sirom

Sastojci:

4 crvene paprike roge
200 g feta sira
0,5 dl kiselog vrhnja
4 žlice maslinovog ulja
1 jaje
sol, papar

Priprema: 

Upalite pećnicu da se zagrijava, a na lim stavite papir za pečenje. Paprike operite i osušite pa ih stavite na lim za pečenje i u pećnicu da se peku. Povremeno ih okrenite kako bi se svaka strana lijepo zapekla. Kad su do pola gotove izvadite ih iz pećnice i ohladite pa presijecite na pola. Očistite ih od peteljki i sjemenki te oljuštite koru. 

U posebnoj posudi pomiješajte feta sir (izgnječen na sitno), jaje i kiselo vrhnje. Smjesu začinite po želji i još jednom sve dobro pomiješajte. Svaku papriku napunite gotovom smjesom pa ih poredajte na nauljeni lim. Još jednom dodatno posolite i popaprite pa sve polijte maslinovim uljem.

Ako želite na svaku papriku možete i dodati sitne komadiće šunke, masline, češnjak i druge začine. Sve pecite na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta. Paprike su gotove onda kad porumene. Poslužite ih uz hrskavi domaći kruh ili bruschette i uživajte u finim zalogajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 07:50