Jedni će vam reći da se malo koja pozicija piletine može mjeriti s filetima od prsa, drugi će vas uvjeravati da nema ništa gore. Što god da s njom radili, reći se, uvijek je suha i tvrda, bez šušta i gušta. Takvi vam nemaju pojma.
Od pilećig fileta mogu se napraviti jako dobra jela, a jedno od njih, vjerojatno najjednostavnije moguće, su šniceli. Baš kao što biste napravili s teletinom, tako i pileće filete narezane na tanke odreske trebate mrvicu istanjiti (budite oprezni, nemojte ih "ubiti"), a zatim posoliti te uvaljati u brašno.
Višak brašna lagano otresite, a svoje pileće šniceliće potom bacite na tavu. Teletinu biste vjerojatno, bacili na hladno ulje, no u ovom slučaju bolje je da je zagrijano, jer će se na taj način stvoriti korica koja će sačuvati sokove, a također će dati odrescima lijepi okus po lagano zaprženom brašnu.
To vam je trik za sočnost, a evo što je bitno za mekoću i još finiji okus. Nakon što ste meso okrenuli, pokapajte ga limunom. Limun će omekšati meso i dati mu ugodnu, svježu aromu.
Kad meso prebacite na tanjure, ulijte u tavu otprilike pola deca tople vode i dobro promiješajte, dobit ćete lijepi umak za polit‘ šnicele.
Pokušajte pripremiti pileća prsa na ovaj način, nećete falit‘. Nas ovaj recept još nikad nije razočarao. Ako želite, u jelo, nakon limuna, možete dodati i žlicu kapara, okus će biti još bolji.