
Sjećate li se prženica, onih feta jučerašnjeg kruha umočenih u smjesu jaja i mlijeka pa zatim isprženih na tavi? Neki suih voljeli posipati šećerom, drugi su ih trackali džemom ili medom, a najveći gulozani mazali su ih Eurokremom, kasnije Nutellom.
E pa das u te iste prženice doživjele novi uzlet popularnosti, ali u - slanoj varijanti.
Savoury french tost, parm french toast, to su vam ključni pojmovi ako želite dalje istraživati, ali zapravo je sve ono što trebate znati sadržano u videu koji slijedi u nastavku.
Za slučaj da vam treba pisani recept jer vas nervira hvatati detalje iz videa, nudimo i to.
Za smjesu s jajima u koju ćete umočiti kruh za prženice možete koristiti mlijeko ili pak posegnuti za vrhnjem, slatkim, ali nezaslađenim, kao što je slučaj u priloženom videu.
Kad su prženice gotove, možete ih i ne morate nadopuniti sa sastojcima kao što su sirni namazi, pršut, burrata, hrskavo preprečena panceta, rukola, krastavci, rajčice...
Slane prženice
Sastojci:
250 ml mlijeka ili vrhnja (slatkog, nezaslađenog, s više masti)
50 g ribanog parmezana
20 g maslaca
1/2 žličice čili pahuljica (po želji)
2 žlice peršina, sitno nasjeckanog
1 žlica ulja za kuhanje
4 fete kruha
2 jaja
Priprema:
Pomiješajte jaja i mlijeko, odnosno vrhnje, sol, papar i po želji čili pahuljice. Umiješajte nasjeckani peršin i naribani parmezan.
Tom smjesom dobro natopite kruh pa ga pržite na otopljenom maslacu oko dvije minute s jedne, pa još toliko s druge strane.
Poslužite s dodacima po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....