StoryEditorOCM
Slanogurmanski zalogaji

Pikantne prženice: omiljeno jelo iz djetinjstva u slanoj je verziji postalo veliki hit. Svi ih rade i guštaju, evo kako

Piše T. S. M.
13. ožujka 2025. - 08:10

Sjećate li se prženica, onih feta jučerašnjeg kruha umočenih u smjesu jaja i mlijeka pa zatim isprženih na tavi? Neki suih voljeli posipati šećerom, drugi su ih trackali džemom ili medom, a najveći gulozani mazali su ih Eurokremom, kasnije Nutellom.

E pa das u te iste prženice doživjele novi uzlet popularnosti, ali u  - slanoj varijanti.

Savoury french tost, parm french toast, to su vam ključni pojmovi ako želite dalje istraživati, ali zapravo je sve ono što trebate znati sadržano u videu koji slijedi u nastavku.

Za slučaj da vam treba pisani recept jer vas nervira hvatati detalje iz videa, nudimo i to.

Za smjesu s jajima u koju ćete umočiti kruh za prženice možete koristiti mlijeko ili pak posegnuti za vrhnjem, slatkim, ali  nezaslađenim, kao što je slučaj u priloženom videu.

Kad su prženice gotove, možete ih i ne morate nadopuniti sa sastojcima kao što su sirni namazi, pršut, burrata, hrskavo preprečena panceta, rukola, krastavci, rajčice...

Slane prženice

Sastojci:

250 ml mlijeka ili vrhnja (slatkog, nezaslađenog, s više masti)
50 g ribanog parmezana
20 g maslaca
1/2 žličice čili pahuljica (po želji)
2 žlice peršina, sitno nasjeckanog
1 žlica ulja za kuhanje
4 fete kruha
2 jaja

Priprema:

Pomiješajte jaja i mlijeko, odnosno vrhnje, sol, papar i po želji čili pahuljice. Umiješajte nasjeckani peršin i naribani parmezan.

Tom smjesom dobro natopite kruh pa ga pržite na otopljenom maslacu oko dvije minute s jedne, pa još toliko s druge strane.

Poslužite s dodacima po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2025 08:12