StoryEditorOCM
Slanonajbolje balancane

Patlidžani pohani na ovaj način su za prste polizat, a tajna bogatog okusa krije se u ovome. Jaja i brašno vam ne trebaju

Piše T. S. M.
6. kolovoza 2024. - 13:07

Jeste li se ovog ljeta već napohali balancana? Mi jesmo, onih na klasičan način, pa smo se bacili u potragu za novim receptima. Jedan jako dobar pronašli smo na talijanskom YouTube kanalu Rapanello i baš nas je oduševio. Ovaj recept jamči najukusnije pohane patlidžane, a razlog zbog kojeg su balancane propremljene na ovaj način tako dobre je jednostavan - kombinira ih se s neodoljivim sastojcima. Izvorno se koriste dvije vrste sira i prosciutto cotto, talijanska suhomesnata delikatesa koju možete zamijeniti kuhanom ili pečenom šunkom.

Zanimljiv je i sam način pohanja: umjesto valjanja u brašno, umakanja u jaja pa potom valjanja u prezlu, prema ovom načinu pripreme potpuno se preskaču prva dva koraka. Sve što trebate napraviti je uvaljati balancane u krušne mrvice kojima ste dodali par sastojaka za bolji okus i to je cijeli posao što se tiče pohanja.

Potom ih treba nadjenuti i zarolati pa zapeći ili pofrigati, kako vam je draže.

Pohane rolice od patlidžana

Sastojci:

120 g kuhane šunke
100 g sira
1 patlidžan
6 žlica krušnih mrvica
3 žlice parmezana
3 žlice ulja
peršin
origano
češnjak
čili papričica
sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Ogulite patlidžan i narežite ga uzdužno na ploške. Sir krupno naribajte.

Krušne mrvice, parmezan, usitnjeno začinsko bilje i sjeckani čili stavite u zdjelu, dodajte im 3 žlice ulja pa dobro promiješajte.

Patlidžane uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama pa ih pecite pet minuta u vrućoj pećnici, dok malo ne omekšaju. Izvadite ih, pustite da se ohlade pa na svaku fetu stavite komad šunke, a zatim na šunku stavite ribani sir, patlidžane smotajte u rolice te ih pričvrstite čačkalicama ako je potrebno.

Vratite ih u pećnicu na dodatnih 12 minuta ili koliko je potrebno da se lijepo zapeku i postanu hrskavi.

https://youtu.be/3U24RMW5lrE?si=G28HgTMzZ8o_mkYf
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:04